The ruler of the world

Oredigerad vs. redigerad. Vilken är bäst och varför? Personligen tycker jag den andra för jag gillar skuggorna och kontrasterna. Bilden är inte så "perfekt" heller, vilket gör att den ser mer levande ut, enligt mig ;)
Måste bara berätta haha, imorgon ska jag stå och prata om ett gosedjur och varför just det djuret ska bli "the ruler of the world". Frågade lillasyster vad hon tyckte jag skulle säga (hennes gosedjur), fick svaret: "Du måste säga att han är fyra år, han betyder allt för mig och att han är bäst i hela världen!". Gullunge!

Hej

There's always a little truth behind every "just kidding"
there's always a little curiosity behind every "just wondering"
there's always a little knowledge behind every "I don't know"
and there's always a little affection behind every "I don't care"
Hittade den här på datorn, gillar den, för den är så klockren. Den stämmer verkligen.

Memories


Varför är sommaren så kort och alltid så långt borta?


Hemlig kompis

Hade ni någon gång en "hemlig kompis" i lågstadiet? Jag hade. Man fick skriva sitt namn på en lapp som fröken la i en burk, därefter fick alla ta en varsin. Personens namn som det stod på lappen blev den hemliga kompisen. Man skulle vara extra snäll mot den personen, men inte så mycket så det blev överdrivet. Efter en vecka skulle alla gissa vem som hade vem.

Vi gjorde det i skolan idag. Det var inget läraren hade planerat, utan det bara blev så för att nästan alla ville det. Jag kan inte säga vem jag fick, men jag började gapskratta när jag såg vem det var. Först tyckte jag det var töntigt, innan jag förstod syftet med det. Man gör det av en anledning, och vi har inte jättebra gemenskap i klassen, i alla fall inte bland tjejerna (var dock värre i åttan). Så ja, det må vara töntigt, men det finns i alla fall ett syfte med det hela ;)

 

Sovmorgon

Vad är meningen med sovmorgon om man vaknar för tidigt? Usch.

Hade behövt den. Kom hem vid halv elva igår från matchen mot Hammarby. Kallt var det, och jag lyckades skaffa ännu en skada, den här gången till foten. Man ska bara ta i så hårt man kan om man vet att det kommer träffa bollen...

Ska iväg till skolan snart. Har bara bild innan lunch, och sedan är det en jättehåltimme innan nästa lektion börjar. Tumme upp för det? Nej, slutar hellre senare. :) Hejdå!


Till er läsare...

- Var bor ni?

- Hur gamla är ni?

- Intressen?

- Dröm yrke?

- Hur länge har du/ni följt oss?
Är inte till något speciellt, bara kul att se :) Ni får självklart vara anonyma och bara svara på de frågor ni vill!

Dramaten

Idag var vi på studiebesök på Dramaten. Var verkligen jättetrött eftersom jag behövde gå upp halv sju. Det var i alla fall roligt och väldigt intressant. Hade ingen aning om att det är så många som arbetar där på dagarna. Vi såg stora scenen, lilla scenen, kostymrummet och så var det en guide med hela tiden, såklart ;) ska plugga litteraturhistoria nu så hörs vi kanske ikväll!

Jag tänker på det, men det blir aldrig av

Har märkt att jag är mest aktiv på att uppdatera er om matcher då det har gått dåligt. Men faktum är att vi vann div.2-matchen i lördags, alltså kan vi fortfarande vinna serien. Och eftersom vi vann gårdagens match i elit, så har vi säkrat en slutspelsplats där också. Och vet ni vad? JAG GJORDE MÅL! Haha, lilla jag som är mittback gjorde mål på en hörna. Alltid lika kul. ;) Speciellt eftersom det var med vänstern i krysset. Nämen gud vad jag skryter nudå. :)

Något som inte är lika kul är att jag på Dam-matchen igår skadade knäet då jag lyckades landa rakt på knäet när jag kastade mig efter bollen. Så den matchen spelade jag bara i en halvtimma, tror jag.

Så var det orientering i skolan idag. Jag som gärna hade sprungit fullt ut eftersom det kändes så bra i fredags på gympan. Men det gick ju inte med mitt knä. Men jag är nöjd med min fyrtiotre minuter i alla fall, vilket ändå är riktigt bra.

Imorgon är det matteprov och Franska glosförhör, så jag har faktiskt också läxor, inte bara Felicia. Men min skola är liiite segare än hennes, haha. Men nu har jag tråkat ut er färdigt, för nu ska jag fortsätta kolla på Idol som nu har påbörjat sin allra tråkigaste period. Men då är man lite social mot familjen i alla fall. :)


Welcome autumn

Nu märks det verkligen att hösten är här. Gick på promenad med familjen och mina händer var iskalla när vi kom hem. Ska plugga i 20 min, innan idol. Vem hejar ni på? Madeleine eller Jamilla? Personligen tycker jag Madeleine, hon är jättesöt och mer mogen i rösten än Jamilla. Madeleine har potential medan Jamilla har kastat bort sin chans redan första gången hon var med! Hon verkar tyvärr inte ta det seriöst heller. Vad tycker ni?


Det finns inga dåliga bilder, bara dålig redigering

Det är samma bild, men med två olika redigeringar. Här är faktiskt ett bevis på att det inte finns dåliga bilder, bara dålig redigering. Bilden är från Tyskland, klockan typ fem på morgonen.

Hemma igen!

Är hemma igen. Har knappt varit hemma på hela helgen, så jag har inte kunnat skriva. I fredags efter skolan tog jag och Isabelle bussen till bion. Vi såg "Tusen gånger starkare" med Elin och Amelie. Riktigt bra film! Fick även låna boken av Amelie ;) Sedan åkte jag och Isabelle hem till mig, vi åt, såg idol och gick och la oss. Dagen efter var det kalas hos morbror, sedan åka och handla. Vi köpte middag och efterrätt, sedan hem till Isabelle för att äta. Vi gjorde quasedillas och fruktsallad till efterrätt. Gjorde matteläxan och fastnade framför TV:n. Somnade sent, vaknade tidigt för hon skulle på match. Har varit en grym helg, har några bilder som jag kanske visar ikväll :)

Questionmark

Hej alla därute!

Har en lite fråga till er, som hänger lite ihop med hösten, lite med skola/jobb och lite med stress. Men mest av allt hör den ihop med musik.

Såhär på hösten tror jag inte att jag är ensam om att bli lite smått deprimerad. Allting händer samtidigt; skolan med läxor; fotbollen med viktiga avgörande matcher; sämre väder; ett kraftigt mörker. Så, vad gör mig glad igen? Först och främst är det väl om jag får tid över till att göra något med en kompis, eller koppla av ett tag och stänga ute stressen. Och då är jag nog inte den som är stressigast i världen. Och jag menar nu inte att jag är otroligt deprimerad, bara lite tyngre än vanligt, om ni förstår.

En annan sak som gör mig glad är musik. Och då ska det vara glad musik som får en att hoppa runt och dansa i rummet med ett leende klistrat på läpparna. Det är där ni läsare kommer in. Att hitta glada låtar när man inte vet var man ska leta är svårare än vad man tror. Därför har jag nu en fråga till er:
Vilken/Vilka låtar gör dig glad?

Kanske är det ett specifikt band eller en artist, kanske en typ av musik eller bara en låt. Kommentera vilket som!


Redigering





Funkar det?


Smiley

Nu kommer ett sådant här långt inlägg igen där jag ska berätta om min dag. Men kanske ska försöka göra det kortfattat? Kanske ska försöka ta bort allt det ointressanta? Fast då behöver jag egentligen inte skriva något alls. Det jag redan har skrivit är helt ointressant, det vet jag, så får väl ta och komma till saken nu då.

Har haft reflektionsdag idag, så har fått en massa gjort. Sedan blev det en tripp till Kista där jag tillsammans med tre roliga filurer kollade på Tusen gånger starkare. Mamma frågade mig när jag kom hem vad jag tyckte om den på en skala från ett till fem. Det blev en trea. Handlingen var som de flesta handlingar, kanske lite annorlunda, däribland slutet. För i slutet vet alla vad som ska hända, att allt blir bra igen. Man förväntar sig det, och när det inte kommer så blir man en aning besviken. För alla filmer har ett mål, annars är filmen bara förgäves. Lite så kändes det. Det blev aldrig bra. Och då är jag ändå en person som inte gillar alltför klassiska handlingar. Men den här handlinge skiljde sig en aning från mängden och hade råd med ett klassiskt slut - någon som hängde med?

Jag fick i alla fall bonuspoäng från filmen på mitt SF-kort, en ny plånbok (behövdes!) och trevligt sällskap. Så så bortkastad tid var det inte, haha. :)

Nu ska jag ägna mig åt att flytta över saker från gamla plånboken till nya plånboken och sedan läsa lite i Gymnasiekatalogen vi fick i veckan. Börjar faktiskt bestämma mig för vilken linje jag ska gå!


Bild från Google

 

If I had you

Ska sova nu. Prov imorgon, jag vill verkligen inte :( alla säger att det är jätteenkelt, men ekologi, jag vet inte. Aja, wish me luck!

Surprise!


Gammal bild, eftersom det är brist på nya.

Läsårets första prov idag. Gick helt okej så jag är nöjd. Så är det träning ikväll. Också najs. Och imorgon är det reflektionsdag, vilket betyder att man jobbar med det man behöver - även det najs. Juste, bio med några sköna tjejer också. Så jag ska inte klaga. Kanske bara på att jag är trött. Jaja, hejdå!


Två minuter!

Är jättetrött. Att gå upp i morse var riktigt jobbigt. Kommer till skolan, har idrott och träslöjd, ännu tröttare. Sedan slutade vi för sent från träslöjden för att vissa inte gjorde det de skulle *host* killarna *host*. Sedan fick Romina migrän så hon mådde jättedåligt. Vi kom av de anledningarna för sent till NO:n och fick två minuters försening. Det betyder att vi ska på supporten i två minuter, TVÅ minuter. Efter det måste vi vänta i över en timme på att första lektionen ska börja. Blir så irriterad. Prov i morgon också. Jag ska snacka med NO läraren imorgon också, min försening borde inte räknas.

Pluggdejt

Sitter med flickorna Ellen och Karin hemma hos mig just nu. Vi sitter och pluggar till SO-provet imorgon. Samhällskunskap, politik och hur Sverige styrs och så vidare. Eller de pluggar just nu, går igenom de frågor vi har skrivit och jag svarar på lite frågor om frågorna, haha. Går hyfsat faktiskt, och jag känner mig ganska lugn inför imorrn. :)
Nu måste jag dra, ciaooo!



Tusen gånger starkare


Jag lever. Hade matteprov igår och NO på fredag. Sen ska Isabelle komma och bo hos mig över helgen, hennes föräldrar ska till Barcelona. På fredag ska hon, jag, Amelie och Elin på "Tusen gånger starkare", har längtat jättemycket efter att få se den filmen. Men nu ska jag plugga, så hörs vi kanske ikväll :)


Högsäsong

  1. Plugget

    2.   Fotbollen

   
    3. Kompisar (Om det hinns med)


    4.   Fotografering (Om det hinns med)

    
    5.   Bloggen (Om den hinns med)

Förlåt.


Ja, du...

Varför skicka ett inlägg utan intressant innehåll? Vet faktiskt inte. Kanske bara för att påminna er om att jag fortfarande lever? Hade träning idag så det är därför jag är så seg, och nu är det franska och TV som gäller. Kalla mig tråkig om ni vill, för det är i princip det jag är. :)


Snart tillbaka

Idag blir det ingen uppdatering från min sida, imorgon är det matte prov. Jag är allt annat än förberedd. Senare är det NO prov och ett svenska prov kommer snart. Efter det ska jag nog ha lite tid för uppdatering :) då börjar det lugna ner sig, eftersom det snart är höstlov, PRAO osv.

Men idag blir det tyvärr inget, ska försöka plugga klart snabbt så jag kan teckna ikväll. Beställde hem lite teckningsmaterial som kom idag. Måste provas!


Ytterligare två

Söderköping. Vilken är bäst?
Idag har jag pluggat (surprise!) och kollat tapeter med mami. Hittade en jättefin tapet som troligen ska beställas ;) ska köra en fondvägg, den tapeten ska vara vit, med silvriga och rosa blommor. Det låter jättebarnsligt, men den är jättefin. Det är också beigea detaljer, så de andra väggarna blir i samma beigea nyans. Åh, det kommer bli så otroligt fint :)

Fyra bugg och en Coca Cola

Sony a230. Redigering i Picasa.

Ny design!

Så, vad tycks? Det är andledningen till att jag inte har skrivit något inlägg tidigare idag. Har dessutom pluggat lite matte. Men nu skulle jag vääldigt gärna få höra lite kommentarer om den nya designen. Kommentera! Och ser den konstig ut i din webbläsare? Skicka en kommentar då också, så får vi se om det går att fixa. Och om ni inte ser den alls utan den gamla - tryck F5 några gånger så ska den nog titta fram. :)


80's

Vänd på huvudet ;)
Så här såg jag ut på 80-tals festen förra lördagen. Skjortan och skärpet är original, mammas gamla. Hade riktigt kul där, riktigt sköna människor, god mat, snacks och allmänt trevligt :)

Bilder från Söderköping

Fotade med min Sony. Det var medeltidsvecka där, så det var riddarspel, marknad och små museum med kläder, vapen mm. från medeltiden. Kanske inte det roligaste jag gjort, men jag var trött, sur och hungrig hela tiden, haha. Småkusinerna tyckte i alla fall det var roligt! :)

Premium

Sitter för tillfället (hur många gånger har jag börjat ett inlägg så?) och lyssnar på spotify. Och för en gångs skull så kommer ingen reklam att störa! Premium is the shit! Har syrran att tacka för det.

Hon har nämligen fest just nu, och de ska lyssna på Camp Rock-låtar och vad förstör inte det mer än reklam? Så då har vi fixat premium, som räcker en hel månad. NICE! Baksidan på det hela är väl att jag ikväll måste stå ut med en massa 10-11 åringar, haha. Men de ska se på film mestadels av tiden, så det är lugnt.

Jag kommer leka lite vimmelfotograf idag (wish me luck!) så kanske kommer det upp några intressanta bilder senare ikväll. Ciao!


An old one

Hem. Äta mellis. Sätta på Spotify. Dags att städa. Lägger upp bilder från Söderköping ikväll :)
So long!

There's colours and there's black and white




Hösten är här.

Vilken är din favorit? Skick en kommentar, vettja! :D


Skoljogg

Det var skoljogg i skolan idag. Det innebar att det bara var två lektioner (positivt) och cirka tre timmars håltimme (även det positivt). Att det sedan finns en baksida på det hela tror jag nog att ni har listat ut. Vi var nämligen tvungna att ta oss runt en 8km lång bana. Jag anmälde mig självklart (haha) till tävlingsklassen och lyckades ta mig runt på 40.31 min. Impressed?! Jag är i alla fall jättenöjd!
Slänger in ett fotoinlägg om en stund!

 

Tapetsering

Falun 2009
Sitter och kollar tapeter, ska tapetsera om i mitt rum snart. Vet inte om jag ska ha fondvägg eller inte... Får i alla fall leta vidare. Har fortfarande otroligt mycket att göra, tyvärr. Så ni får inga nya bilder av mig just nu, jag är ledsen :/


Elins svar på frågestunden

vad använder ni för kameror? Jag fotar med en Canon EOS 1000D som jag fick på min födelsedag (som Felicia) i våras. Till den används ett EF-S 18-55mm-objektiv, men skulle vilja ha ett Macro-objektiv såväl som ett tele-objektiv.
varför bloggar ni ? Jag kan bara tala för mig själv, men jag bloggar för att jag vill kunna lägga ut mina bilder någonstans för att få kritik och på så sätt utvecklas som fotograf. Sedan kan det vara skönt att skriva av sig någon gång ibland. :) 
hur känner ni varann ? Som Felicia skrev så är det sedan fotbollen. Hon har slutat, men jag spelar fortfarande, men vi försöker fortfarande hålla kontakten så gått det går genom Facebook och träffas så ofta som vi kan och har tid. 
vad har ni för intressen ? Ett av mina största intressen är självklart fotbollen. Det är den som tar upp majoriteten av min fritid, vilket ibland kan vara jobbigt. Men annars så tar jag gärna med mig kameran ut och fotar, det är en perfekt avslappning. Sedan så älskar jag att skriva, en anledning till bloggen. Dock så sätter jag mig väldigt sällan - för att inte säga aldrig - ner och skriver något längre, som till exempel en novell.
hur gamla är ni ? Jag är femton och ett halvt, ganska precist. :)
gillar båda att fota ? Jajamensan!

I vilket program/sida redigerar ni era bilder? Jag redigerar mindre saker i Picasa 3 eftersom jag tycker att det är ett sånt lätthanterligt program. Till exempel om jag vill göra skuggor tydligare eller sätta en vattenstämpel på bilden. Större saker redigerar jag i Photoshop Elements 8. Till exempel portträtt.

Varför började ni blogga? Vi sa att om jag också fick en systemkamera på min födelsedag (Felicia hade redan fått sin) så skulle vi starta en fotoblogg tillsammans. Och det fick jag och här sitter vi nu. :)

Varför tycker ni att VI ska läsa er blogg? Ganska svårt att argumentera där. Alla gillar vi olika sorters bloggar. Men jag vet att jag själv läser andras bloggar för att inspireras och utvecklas. Samtidigt så tycker jag att det är kul att läsa andras åsikter. Dessutom så uppdaterar vi ofta, eftersom vi är dubbelt så många bloggare som på en vanlig blogg. ;)

Hur många läsare har ni varje dag? Vi har normalt runt 50-60 stycken. Besöksrekordet ligger på 79 besökare, enligt blogg.se's räknare. :)

Vilka bloggar läser ni? Jag läser mest kompisars bloggar och fotobloggar. Kompisarnas eftersom de är intressant eftersom dem känner man, och fotobloggare för inspiration, idéer och för att själv utvecklas. Till exempel så läser jag Nevnarien, som, btw, också heter Elin - haha!

Hur många läsare har ni per dag? Lika många som vid förra frågan, cirka 50-60 stycken.
Vilka är era favoritbloggar? Som innan Nevnarien och A'la foto

Varför bloggar ni? Scrolla upp en bit så finns svaret där. :)
fota eller spela boll? Oj, det var en svår fråga. Tror jag måste säga att fotboll kommer först. Men att fota är perfekt när man behöver en rast från bollen.
favorit motiv? (att fota) Växter och blommor! Just därför vill jag har ett macro-objektiv!
favoritämne? Svenska och Engelska är nog mina favoriter. Älskar att skriva, och har lätt för språk, och det är något jag kan tänka mig att syssla med i framtiden.
favoritmat? En riktigt god kycklingsallad med Rhode Island-dressing är aldrig fel!
älsklingskläder? Pyjamas? Nej, men mjukiskläder är något som aldrig är fel. Sedan älskar jag också att gå runt i shorts och linne på sommaren. 
favorit affär? H&M eller GinaTricot, tror jag.
natt eller dag? Jag älskar att sova, samtidigt så älskar att spela fotboll och det gör man ju helst på dagen?
vitt eller svart? Grått? (a)
no eller so? SO! Där gör det inget om man missar en lektion. Om man missar en NO-lektion är man helt lost sedan.
kladdkaka eller bullar? Bullar, tror jag. Varma bullar med mjölk - yummie!
saft eller juice? Juice! Känns mycket nyttigare att dricka, och så älskar jag Tropicana.
mat eller dricka? Vet faktiskt inte...
papper eller penna? Penna, för man kan rita/skriva på andra saker än papper. ;D

Vad är det bästa ni vet? Att kännas sig lycklig. Allting är bra på samma gång och man är nöjd och stolt över sig själv. När det inte finns något i hela världen som kan bli bättre.
Favorit blogg? Scrolla upp i stället så slipper jag skriva ännu en gång. :)


Life's good

Det är otroligt hur humör kan skifta så på bara några dagar. Från nedstämd och butter till lycklig och nöjd med livet. Just nu är jag i det andra stadiet. Idrottens oförberedda Cooper's test gick finfint - 2km på 8:55 min. Ledigt från fotbollen (det kan faktiskt bli lite mycket ibland). En underbar eftermiddag i stan med Malin i jakt på höst/vinter-stövlar och partiknappar. Och sedan sovmorgon till elva imorgon.

Life's good.


I'm falling to pieces

Tjaba! Tänkte bara slänga in ett inlägg och skriva att jag lever. Jag gissar att ni förstår vad jag ska göra nu... plugga, som vanligt. Ingen av de två redovisningarna blev av idag. På engelskan fick hela gruppen anmärkning, men jag blev sjukt arg så jag sa att jag har klar, så jag borde inte ha fått en anmärkning. And I was right, så jag fick ingen :) På SO:n var inte den jag jobbar med klar, han hade inte gjort någonting. Sa till läraren att han inte gjort det han skulle, så vi skulle dela på min text, så vi fick inte redovisa. Nu är de framflyttade tills på torsdag och fredag. Skönt, men ändå synd att inte ha fått det gjort :/ Någon annan som också blir sjukt irriterad på sånt?


Min tur att...

...klaga på läxor! Har inte särskilt mycket att klaga på, har bara två saker till imorgon och sedan är det i princip bara en sak till varje dag, så alltså är det inte så mycket. Men har man en massa fotboll samtidigt så kan det bli lite knappt om tid. Som idag, det var bara hem, äta mellis och sedan iväg. Har hunnit plugga lite nu innan CSI börjar, och det räcker. Så enkelt var det. Men lite stressad blir man allt.

Men imorgon och övermorgon så kommer jag inte ha fotboll. Hur otroligt är inte det? Känns skönt att få vila lite efter en hel helg med fotboll. Då kommer även mina svar från frågestunden komma upp. Så ge inte upp hoppet! :)


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

Random-bild...



Inga bilder från Söderköping

Hade tänkt ladda upp bilder från Söderköping igår. Men jag har tyvärr inte tid, måste ladda inför spanska provet och mina två redovisningar imorgon! Det kommer bli jättetufft, men det är bara att köra på och göra sitt bästa. Får jag G så gör det ingenting, för just nu är det verkligen sjukt mycket. Satt och kollade i min kalender hur det kommer se ut framöver, när det börjar lugna ner sig. Kom fram till att i slutet av oktober börjar det lugna ner sig lite grann... haha, så patetiskt så jag skrattar :P Fick i alla fall hem mina 100 framkallade bilder! Har ramat in de, visar resultat senare. Ha en bra kväll!

Felicias svar på frågestunden!

vad använder ni för kameror? Jag använder en Sony a230 som jag fick på födelsedagen i vintras.
varför bloggar ni ? Jag vet inte riktigt.. Tycker egentligen att grejen med blogg har blivit ”överdrivet” och jag känner att skriva om sin vardag kanske inte är det roligaste. Men jag fotar mycket och tycker det är kul att få höra bra/dåliga saker med de bilder jag lägger upp :)
hur känner ni varann ? Vi båda spelade fotboll förut, men jag fick tyvärr sluta pga skola och knäskador.
vad har ni för intressen ? Jag älskar foto! Förutom det tecknar jag väldigt mycket, tyvärr kan jag inte påstå att jag är jättebra ^^ och självklart är fotboll fortfarande ett intresse, även om jag inte spelar. Musik också, spelar mycket trummor, har dansat, sjunger hela tiden, men jag är inte direkt nästa Celine Dion… spelar lite piano och bas också.
hur gamla är ni ? Jag är 15, men fyller ”snart” 16 :P
gillar båda att fota ? I love! Bland det bästa jag vet, uttrycka olika saker, finns alltid en ny inställning att prova, redigeringen, och sedan stolt lägga upp bilden på bloggen.

I vilket program/sida redigerar ni era bilder? Jag redigerar i Picasa 3 för det mesta, men där redigerar jag mest grunderna, såsom kontraster, skugga mm. Ska jag göra en ”större” redigering brukar jag använda mig av Paint2 och Gimp.

Varför började ni blogga? Jag ville nog starta en blogg pga bådas stora fotointresse. Sedan har jag alltid tyckt att det har varit roligt att lägga upp bilder. Har haft många bloggar med kompisar, men det är bara med Elin det har funkat så här länge!

Varför tycker ni att VI ska läsa er blogg? Bra fråga! Varje blogg är unik på sitt sätt, bra eller dåligt. Vi kämpar ganska hårt för att få den här bloggen så bra som möjligt, Elin har t.ex. gjort en jättefin design. Allt för att folk ska titta in, trivas och kanske komma tillbaka. Vi har något att ge, inte bara en massa tråkigt om vår vardag (även om et blir så ibland). Jag tror att det är vårat engagemang och att vi vill något med bloggen, som gör att det är många läsare som också stannar kvar!

Hur många läsare har ni varje dag? Oj, det kan variera. Men på ett ungefär skulle jag säga mellan 45-80. Det är väldigt sällan vi har under 45, men det har hänt någon enstaka gång. Normalt är typ 60.

Vilka bloggar läser ni? Jag läser många foto och konstbloggar. Tycker att Tinkerbella är sjukt bra, också Linda Blom. Lina och Kan Dee är också grymma! ;)

Hur många läsare har ni per dag? Normalt runt 60.
Vilka är era favoritbloggar? Skrev ju några bloggar nyligen, men just nu tror jag Tinkerbella är favoriten!

Varför bloggar ni? Skrivit det förut, men för att foto är så roligt och alla läsare är så snälla, vi får mycker beröm! ;)
fota eller spela boll? Oj, vad svårt. Skulle helst säga båda, men om jag måste välja blir det nog foto, men svårt val!
favorit motiv? (att fota) Tycker naturen är rolig att fota, men samtidigt saker som ingen annan fotar eller saker som kanske ingen annan fotar. Försöker jobba mycket på porträtt, som jag vill bli bättre på. Skulle lätt kunna bli bröllopsfotograf eller liknande, när jag blir äldre.
favoritämne? I skolan? I så fall är det väldigt enkelt, musik. Det har alltid varit favoritämne och alla lärare genom åren har sagt att jag är duktig och engagerad.
favoritmat? Tacos, skulle kunna äta det sju dagar i veckan. Eller nja, det var att ta i, men det är verkligen jättegott. Älskar ungersk mat också, soppa och grytor, yummie!
älsklingskläder? Har ett par jeans från Gina Tricot, väldigt enkla men jättesköna. Min nya halsduk, också från Gina, är en klar favorit just nu. 
favorit affär? JC har fina t-shirtar, de passar mig som är långskånk. Annars H&M, MQ (har dock knappt råd att handla där) är några.
natt eller dag? Dag, definitivt. På natten är jag trött och då vill jag sova :P
vitt eller svart? Beror på vad det gäller… Inredning så är det vit med svarta detaljer, kläder är det båda. Så, jag vet faktiskt inte.
no eller so? SO, helt klart. Båda är såna ämnen som jag skulle kunna tänka mig att plocka bort från schemat. Men måste jag så är det SO.
kladdkaka eller bullar? Vad svårt :( mammas bullar… men kladdkaka… båda är underbart, hehe. Tror jag säger bullar (om det är mammas, annars kladdkaka).
saft eller juice? Juice, saft är för sött. Tropicana juice in my heart.
mat eller dricka? Är jag törstig så dricka, är jag hungrig vill jag ha mat. Nej, men jag är inte så stor i maten, så säger nog dricka. Men är jag hungrig, då blir jag sjukt grinig tills jag får mat.
papper eller penna? Båda tillsammans skulle jag inte klara mig utan. Men penna tror jag, skulle jag inte haft tillgång till papper alls skulle jag börja rita på väggarna i mitt rum eller något, haha.

Vad är det bästa ni vet? Foto, musik, teckna, läsa, kaninen, familjen, kompisar mm. Jag skulle kanske bara ha sagt en sak, kom jag på… Men jag kan inte välja ^^
Favorit blogg? För tillfället (näst efter felinia, haha) så är det Tinkerbella ;) men varierar mycket.


Jag älskar att vara ledig

Har studiedag idag, gud så skönt! Tyvärr betyder inte det att jag får sova hela dagen, läxorna måste göras. Klockan är bara halv elva och jag har redan gjort engelskan och spanskan. Ska försöka få mamma att åka med mig till IKEA sen, jag ska köpa en ram till foton jag skickat in för framkallning och en pläd. Ni kan ju gissa vad pläden heter? Felicia, såklart! Haha, det är inte därför jag köper den, jag lovar. När jag har pluggat lite mer spanska tänkte jag svara på frågestunden, har ju varit på fest och i Söderköping, så har inte hunnit.

No comment


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm


Vill tillbaka - då var allt så enkelt

Två matcher


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm


Två vinster.


Getting ready for the 80's

Nu börjar det snart dra ihop sig, har krusat håret och satt på mig kläderna. Jag säger bara det, jag är så glad att jag inte levde på 80-talet, mitt hår ser groteskt ut, kläderna är i skrikfärger och sminkningen ska vi inte prata om. Men det är klart, mamma tycker jag är jättecool... och jag själv kommer nog tycka att det som är mode nu, är jättefult senare. Men, smaken är som baken :) Sminkningen är... väldigt rosa och väldigt mycket kajal. Mamma garvade som bara den när hon sminkade mig, hon tyckte det var klockrent, haha. Men mamma fick sig ett väldigt gott skratt... så jag ska väl inte klaga! :P

Let's get this party started

Jag, haha.
Tjenare! Skulle plugga spanska i morse, men det gick inge vidare. Ska snart börja fixa mig inför kvällen, festen börjar 19.00, men jag tror att det kommer ta en stund att tupera, krusa och spraya håret. Jag har sk "änglahår", så sätter jag upp håret i en hög tofs har den glidit ner efter fem minuter. Tror därför att det kommer ta en stund att få volym i mitt lockiga hår utan volym överhuvudtaget, haha.

End of week


Ma très belle souer.

Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

Veckans fredag har varit helt okej. OK-varv på gympan, fixat musik till iPod och bakat ny sats med fusk-godis. Inte så pjåkigt, va? När det gäller iPoden så är det inte min, utan "familjens", men eftersom ingen annan använder den och jag behöver den till torsdagens skoljogg så har jag tagit över den för en vecka. NAJS!

Frågen till frågestundens frågor vet jag inte riktigt när de kommer upp, ingen av oss verkar ha särskilt mycket tid över. Hela min helg kommer vara fylld av fotboll. Tre matcher på två dagar - det är härligt! Not...

Jaja, ska fortsätta titta på tv en stund nu, sedan blir det sängen. Känner att jag behöver sömn.


Min städning...

Sony a230, redigerad i Picasa 3.

Går inte så bra! Fastnade framför TV:n och en skål med godis. Ska sätta min kamera på laddning, hinner den klart innan det blir allt för sent tänkte jag fota lite. Sounds good, right? :)

Äntligen!

Äntligen fredag! Fick tillbaka ett gammalt "nationella prov" på engelskan, som är från några år tillbaka, alla rätt! Ger mig lite bättre självförtroende inför de riktiga nationella i vår. Dagen flöt i alla fall på som vanligt. Imorgon är jag bjuden på fest med 80- tals tema. Efter att ha rotat igenom mammas garderob har jag hittat riktigt bra kläder, visar bilder imorgon!

Bara för att du är bäst

Fotad av mig, Emil på bilden.
Sony a230


Number eight


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

Som ett tack för alla läsare och frågor i frågestunden!


Gick inte så bra...

Hemma! Gick inte alls bra, redan efter 2 km började knäna säga ifrån och jag fick gå resten, alltså 8 km. Gav min nummer lapp till Rebecca som sprang i mål på ca en timme, riktigt grymt jobbat! Kom sedan hem och åt, ska plugga snart. Skönt att få sluta vid tolv i alla fall, skulle egentligen slutat 15.20 :D
Missa inte frågestunden här (öppnas i ett nytt fönster).

Tid över!

Äntligen lite tid över! Fast ändå inte... en labb rapport om gräs som ska skrivas klart. Det känns lite patetiskt, ska jag erkänna, att sitta och jämföra grässorter. Har i alla fall bestämt mig för att inte plugga mer nu, behöver sova tidigt idag. Imorgon är det nämligen skoljoggen, en mil. Har försökt äta, vila och dricka mycket. Konditionen är sådär, den har nog försämrats sedan jag slutade spela fotboll. Känner mig i alla fall taggad, skulle vara roligt att komma först av tjejerna i nian. Tyvärr har jag knäna som spökar, så det kommer kanske inte gå jättebra. Men vi får se! Tack förresten för alla fina kommentarer ♥


Svart-vitt eller färg?

Här kommer bilderna som utlovat!




Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

Sorry för det brusiga, beror på att det här är en beskuren bild. Simple as that. Men sedan är då frågan till er: vilken är bäst, den svart-vita eller den i färg? Kommentera!


Faktiskt...

Så är det inte så mycket plugg för min del. Då har Felicia det hundra gånger värre. Men det är i alla fall mer än vad det var i åttan. Det som tar upp mest tid för min del just nu är faktiskt fotbollen. Och då ska man hinna med läxor också, även fast de inte är så många. Och bloggen? Ja, det kommer ju lite efter då...

Men för idag har jag pluggat klart. Ett engelskahäfte, åtta frågor SO och tre matteuppgifter är avklarade. Alltså är jag i princip klar för veckan. Bara lite franska som ska övas på imorgon. Eftersom jag är klar för idag så funderar jag nämligen på att kanske ta och fota lite. Har fått en idé som jag skulle vilja pröva. Det ska bli svart-vitt idag, faktiskt. Även fast det inte blir några foton idag så ska jag slänga upp lite här på bloggen i alla fall, har ju lovat, faktiskt.

See ya later!


Ingen fritid

Jag är jätteledsen, men jag har verkligen inte tid just nu. Det är prov, projekt och inlämningar hela tiden. Kommer hem efter skolan, äter mellis och börjar sedan plugga direkt. Slutar plugga vid tio på kvällen, ungefär. Sedan går jag och lägger mig... och så fortsätter det. Har ett projekt som påverkar betyget till 25%, men snart kommer ett som påverkar betyget till 50%, alltså viktigt. Samtidigt är det matte, svenska, spanska och NO prov på gång. Då har jag inte ens nämnt projekten... så jag hoppas ni förstår!

Fotboll, fotboll, skola, och ännu lite mer fotboll

Jag har fullt upp just nu. Massor med träningar och så ska skolan hinnas med också. Vet att Felicia har det lika tight med allt. Så därför så kommer jag inte uppdatera något idag, gjorde ju inte det igår heller. Men ska försöka imorgon för då är det fotbollsfritt. En ledig dag, helt enkelt. Skriv lite frågor under tiden!


Frågestund!

Överraskningen, frågestund! Vi svarar på allt, dock inte för privata frågor. Vi svarar på fredag. Är det någon fråga ni vill att t.ex bara Elin eller bara Felicia ska svara på måste ni skriva det, annars svarar båda på alla!
Nu kör vi!

Borta bra, men hemma bäst

Äntligen tillbaka framför min vanliga dator! Har ju suttit vid mammas förra laptop de senaste dagarna. Så nu slipper jag minitangenter och en mus som styrs vid en platta på tangentbordet. Som jag har klantat mig vid de bitarna under de här två (?) dagarna. Hemma är verkligen bäst.

En liten lista tänkte jag slänga in nu. Nämligen en lista på positiva saker. Here we go!

Dagens match vanns med 8 mål mot noll.

Jag har nu tillgång till mina bilder igen. Alltså kommer det upp några senare!

Ett nytt besökrekord sattes igår. Keep it up!

Överraskningen läggs upp imorrn så håll ögonen öppna!


Sötsug

Ni kanske inte visste det, men jag äter inte godis. Men ändå så får jag något enormt sötsug ibland. Varje kväll framför teven, till exempel, eller på helgen efter en match. Då vill jag bara slänga mig i soffan med en stor skål med plockgodis framför mig. Men det går ju inte då jag inte äter godis.

Jag har inte något förbud eller så, jag har bara valt att inte äta godis. Jag får inte heller några pengar för det. Så varför äter jag inte då? Jo, för när jag är hungrig i skolan eller så, så är det så lätt att bara gå och köpa nåt litet smått på Ica. Det är inte särskilt bra för varken formen eller plånboken. Så jag valde bort det helt.

Jag fick sötsug för någon timma sedan och funderade på vad jag skulle kunna hitta på. Så då kom jag ihåg ett recept från en "Du är vad du äter" som gick på tv för flera år sedan. Där gör Anna Skipper något som hon kallar för Nyttiga Bars. Jag har provat dem en gång och de var helt okej, så fick för mig att jag skulle göra dem igen. Så därför står nu en plåt med dessa bars inne i ugnen nu. Tyvärr så ska de stå där en hel timma till, så jag kommer bli otålig snart. Men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, right?

Receptet hittar ni här. Om ni inte hittar receptet direkt kan ni söka på "nyttiga bars" eller gå in på "Annas recept" och scrolla ner en bit.


Marknad och släktmiddag

Snart blir det marknad, sedan hem till morfar på släktmiddag. Vi åker dit första söndagen varje månad, alltid kul och god mat! Idag blir det gulash, en av mina favoriträtter! :D färskt bröd och gulash= halleluja! Men innan marknaden måste jag plugga lite, hörs ;)

Tezzilicious tävling!




Jag är med i Tezzilicious tävling! Tävlingen hittar du här!
Priserna kommer från Fotofyndet - fototillbehören du inte kan vara utan.

Håll tummarna nu! ;)


Headache

Har fått slut på hälsningsfraser, så, hej.

Matchen idag är inget att prata om. Fick en knäskål i bakhuvudet efter fem minuter så resten av halvleken spenderade jag på bänken med en ispåse tryckt mot nacken. Spelade andra halvlek, och nu har jag en mindre huvudvärk.

Funderar lite på att göra om designen igen - vad tycker ni? Har ni några förslag? Det blir ingen radikal ändring, kanske bakgrunden och fixa menyn en aning... Har ni några idéer? Kommentera!


Överraskning!

En av 100 bilder som skickats in för framkallning.
Jag och Elin har en surprise till er på måndag! Härligt va? Det är ingen "jättegrej" liksom, men en överraskning är en överraskning! Idag har jag städat, pluggat och skickat in bilder som ska framkallas. Köpte helt nya möbler till hela rummet i vintras/våras, håller fortfarande på med små detaljer som gör rummet ännu finare :)

BIG surprise!

Någon som kan gissa vad jag ska göra idag? Ingen? Jag ska nämlingen *trumvirvel* spela fotboll! Hahahaha... Nu blev ni snopna va? Verkar kanske som om jag inte gör något annat varje helg, och det stämmer ju delvis. Men snart är säsongen slut - vad ska jag hitta på då?
Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

Gammal bild, utan vatenstämpel, men ni får INTE kopiera utan tillstånd från mig!



PRAO

Har säkert visat den förut, men måste säga att jag är jättenöjd med den! Redigeringen är dock inte den bästa, men det gör inte så mycket! ;) Idag har jag mycket att göra, t.ex börja kolla efter PRAO. Skulle vara roligt att praoa hos en fotograf. Någon som har något förslag? :)

Äntligen helg!

Götet ♥
Dagen har spenderats i skolan och på eftermiddagen med Elin på Waynes. Det var riktigt mysigt, tror aldrig jag har betalat 60 spänn för en fika. Men för att få min chai te (♥♥♥) och en morotskaka som smakade super var det värt priset. Sen fick jag trevligt sällskap, vi har inte träffats på jättelänge, jag har varit sjuk, nu är hon sjuk osv. Självklart ska mina lärare komma dit och sitta vid bordet bredvid, haha. Blev lite... pinsamt för ett tag. Sedan kollade vi snabbt i affärer, köpte bara en halsduk. När jag kom hem var jag förfrusen, sedan blev det fisk till middag... en fredag! :( I helgen är en städdag/pluggdag planerad imorgon och släktmiddag på söndag, härligt!

Sometimes a single laugh makes the whole day

Hallå därute i cyberrymden!

Jag är fortfarande fast med mammas gamla PC. Jag borde egentligen inte klaga eftersom det är en helt okej dator. Problemet är att när jag för en gångs skull har en massa biler att visa så kommer jag inte åt dem. Alltså får ni vänta på dem ett tag. För pappa kommer vara borta under helgen, och det är han som kan fixa det.

Istället kan jag bjuda er på musik, så kanske lägger upp några bra låtar från youtube sedan, och om ni har lust kanske min spotify-lista kommer upp också? Men då får ni kommentera lite positiva kommentarer!

Ska passa på att säga att eftermiddagen har tillbringats med Felicia. Flera veckor sedan vi sågs och vi hade massor att prata om! Vi tog en fixa på Wayne's Coffee där vi satt i två timmar. Det är ganska sjukt länge. Sedan strosade vi runt lite i centrum också. Var ganska nära att jag köpte en ny plånbok, men deras kassa funkade typ inte så det gick alltså inte. Some other time.

Nu sitter jag med hela huset för mig själv. Pappa är alltså borta på konferens för helgen och resten är iväg på fotbollsmatch. (Inte Sverige -Ungern) Nu ska jag sluta babbla. Ha det så bra, ciao!


Oredigerad vs. redigerad

Oredigerad vs. redigerad. Vilken är bäst?
Normal skoldag idag. Imorgon är det fredag, finally. Tyvärr sätter det inte stopp för läxorna, men imorgon ska jag inte plugga så mycket, behöver vila nu :) ska fika med Elin, det blir hur mysigt som helst, så längesedan vi sågs också!

Portable Computer

Sitter för tillfället med datan i knät i sängen och lyssnar på musik, najs va? Och nej, jag har inte fått en ny dator, för den dator jag sitter med knät är mammas gamla dator och den använder jag just nu för att min vanliga är lite dum. Min mus och mitt tangentbord fungerar inte. De är trådlösa och det är nåt med att Bluetoothlicensen har gått ut. Därför blir det heller inte några bilder frpn mig idag. Kanske imorgon, om pappa har tid att titta på min dator ikväll.
Ciao så länge!


Åland


Åland 2009.

Torsdag imorgon, börjar 09.15 med SO! Sedan idrott, träslöjd och NO. Fastän vi endast har fyra lektioner slutar vi 15.20, jobbigt! Ska försöka fota när jag får tid, är jättesugen på att fota och redigera bilder :)

Last year

Fotade i Danmark 2009, ledsen för datumstämpeln. Ingen är redigerad och de är fotade med min gamla kompaktkamera, en Canon Ixus.

One hour

Jag gick till skolan idag, faktiskt. På grund av två andledningar. Den första var att det bara var en timmas skola idag. Skönt va? Det är för att det är utvecklingssamtal så vi börjar varje dag tis-tor halv tio och slutar två varje dag mån-tor den här veckan. Men idag hade jag ändå börjat elva, med bild. Och efter det har vi jättelång håltimme, så lektionen efter börjar klockan två. Alltså, en lektion, en timme. Såå najs!

Andra anledningen till att jag gick dit är att jag var tvungen att hämta hem lite skolböcker till läxor. Så så snabbt jag har skickat iväg det här inlägget ska jag börja göra matte, sedan engelska och tillsist öva lite SO. Man måste ääälska nian. -.-

Hopppas ni har färre läxor!
Tjoflöjt!


bloglovin
RSS 2.0