Gammal bild, igen

Gamma bild igen, dådå. Men nyredigerad.

Jag vill skriva. Här om dagen fick jag sjukt mycket inspiration. Från musik, bilder, film, böcker, men då kunde jag inte skriva. Jag hade ingen lust och jag hann inte. Nu vill jag skriva, men all inspiration är som bortblåst. Och på något sätt känns det som att det kommer släppa imorgon då jag får min efterlängtade skoldator. Visst låter det mycket mysigare och mer inspirationsgivande att bädda ner sig i sängen med datorn på benen och skriva än att sitta vid skrivbordet? Det tycker i alla fall jag. Men då kommer det faktum att jag inte lär ha tid att skriva på ett tag, på grund av skola, fotboll och annat. Men ja, that's life.

Elin

Smile, and everything will be a lot easier

En gammal bild, nyredigerad.

Det går bra nu. Gjorde mål på matchen igår (dubbelt, dessutom), familjen planerar resa till Florida i vinter, en tur till Grönan kommer antagligen att äga rum nästa helg, jag får min skoldator på måndag, match imorgon, stan idag. Det går bra, helt enkelt.

Elin

Plingplongtaxi

Present från mami för ett par dagar sedan ♥
Tänkte lägga upp en video idag men jag är sjuk och fick även ställa in jobbet. Tänkte lägga mig i sängen med en film eller kanske ett par avsnitt av Glee eller Gilmore Girls. Tänkte sova lite också, om huvudvärken släpper då kanske jag orkar sätta mig vid datorn och fixa ihop ett inlägg! Annars får ni ha det bra och njut av solen, imorgon kommer hösten...

Ibland måste man få skriva av sig...

Hejhopp! Lite mycket vardag från min sida just nu, men det är lite utfyllnad när jag är så upptagen. Har i alla fall haft en dålig fredag; vaknade med en rejäl förkyldning men åkte ändå iväg till skolan. Väl på tåget kände jag mig som ett levande lik men tänkte att tystnaden på tåget ändå är ganska mysig. Det var jätteskönt att bara höra mullret från tåget- tills en skolklass kliver på. Det var den tystnaden. Fick lyssna på tjejer som läste någon rosa Barbietidning och deras otåliga klasskamrater som pratade om allt mellan himmel och jord. Väl framme började jag min promenad mot skolan. Dock tog det längre tid än vad det brukar pga att folk går extremt långsamt. Ni vet när man är stressad och det går en klump med långsamma människor framför, man blir galen! Väl framme i skolan tappade jag saker i golvet hela tiden, och på något konstigt sätt lyckades nyckeln åka ur hänglåset och ner på golvet. Fick i alla fall morgongymnastik. På matten blev jag helt furious när läraren gick igenom enkla saker och jag ville bara ställa mig upp och ropa ut svaren. På engelskan hade jag inspirationstorka när vi skulle skriva en uppsats. Fint det med. Sedan en extrem håltimme på nästan fyra timmar, den spenderades i affärer i stan och hämtade ut kontanter för att kunna köpa en slips med skolans märke (typ som skoluniform). Men hittade inte läraren som har hand om det... sedan svenska som var helflummigt. Tänkte gå hem för jag mådde inte alls bra, men stannade ändå kvar. Vid tretiden började jag röra mig mot stationen och självklart missade jag tåget med ett par sekunder. Fick vänta länge på nästa, samtidigt som jag var trött, hungrig och verkligen behövde en toalett. Tåget hade problem på hemvägen så det tog längre tid än planerat. Får se hur det blir med jobbet imorgon för jag mår inte alls bra. Annars blir jag väl sängliggande hela helgen, kul :)
Felicia

Is it summer sun?

Sommar!

Felicia

Varning för extremt roligt inlägg!

Dagarna som mestadels spenderas i Stockholm går hur fort som helst! Hänger inte riktigt med. Hade till exempel labb idag på naturkunskapen, men jag tror inte någon riktigt förstod. Idrotten var i alla fall väldigt rolig; vi körde dodgeball och blev man träffad av motståndarlaget skulle man fortsätta köra- på knä. Blev man träffad igen skulle man springa runt i like a crab. Men sedan ändrades reglerna och man skulle ligga ner på golvet och typ kravla. Jag var sist kvar i mitt lag och låg där på golvet och kravla medan motståndarna stod och typ garva, haha. Man ska aldrig ge upp! På väg mot tåget efter skolan kände jag bara hur jag ville lägga mig ner på trottoaren och vila, är sjukt trött. Vaknar 6 varje morgon och är hemma typ 16.00 - 17.00 varje dag. Och imorgon har jag typ 4000 håltimmar pga skolfotografering, mentor tid mm. Slutar 15.10 när jag kunde ha slutat 10.50...

Men nu ska jag vara positiv, livet är rätt bra ändå. Jag lär återkomma med ett lite roligare inlägg, men först måste jag drunkna ner i historiaboken.

Felicia

Turn the tide

Turn the tide (Cilla turns) - Ailucrash
Musik från "Jag saknar dig"
I love it.

Elin

Voice '11

Efter att ha spelat match (tänker inte gå in närmare på det än sådär) så ska jag om någon timme dra in till stan tillsammans med Alice för att kolla på Voice '11. Jag funderar på att ta med kameran, men eftersom det antagligen kommer vara smockat med folk och antagligen regna så är jag inte lika säker längre. Men ja, vi får se. Har aldrig plåtat konsertbilder så det skulle vara roligt. Någon annan som ska dit? Eller som varit där förr om åren?

Ungersk middag

Förlåt, men jag orkar inte engagera mig i något fotoinlägg idag. Jag är extremt trött, vilket både Elin och familjen borde märkt efter skolan. Det blev i alla fall en god, ungersk middag hos morfar. Älskar morfars mat, åååååh.

Så sant, så sant

Tumblr_lpw9rchxx81qzx2p7o1_500_large
Bild: weheartit

Elin

Relationship

Ett litet montage bara sådär. Misslyckades jag totalt?

Elin

Goldies

Jag är typen som drogar sönder en låt, tröttnar på den efter några veckor och sedan återupptäcker den ett halvår (om inte mer) senare. Så därför har jag gjort en spotifylista med namnet "Goldies" som - som ni kanske förstått - innehåller gamla låtar som jag älskar. Hoppas ni gillar't!

Goldies

Elin

The beginning of the end


Numera är jag ettagluttare på nytt. Dagen har varit över förväntan. Inte nervös, resan till skolan gick utan hinder och klassen verkar helt okej. Jag tänkte lägga upp mitt schema här på bloggen, men eftersom jag inte är helt säker över en del saker än så väntar jag ett tag. 

Nu när vi ända har så många som kommenterar; vad vill ni se mer av på bloggen? Redigeringstips? Före/efter-inlägg? Porträtt? Kommentera med din åsikt!

Elin

Uppe med tuppen!

Yes, vaknade tidigt idag, halv sju! Ska nog gå bra att komma upp imorgon. Är faktiskt inte så nervös som jag borde bara, är väl mest nervös för uppropet. Då jag inte har ett svenskt efternamn är det många som har problem med uttalet och det blir lika pinsamt varje gång. Antingen blir det så fel så alla skrattar, eller så hör jag inte att det är jag som blir uppropad. Det gör mig otroligt nervös. Annars är det ingen fara, tycker fortfarande inte om att plugga, haha. Idag ska jag packa skolväska, fick nämligen hem ett brev där det står ett par saker som ska med. Sen funderade jag på att fota de nya skolsakerna. Men innan det ska jag träna på crosstrainern. Mitt rum skulle även behöva få sig en omgång... iaf, ha en bra dag!

Ny design

Som ni kan se är det nytt här på sidan. Sommardesignen fast några månader försen. Vad tycks, hiss eller diss? Ser något konstigt ut får ni gärna kommentera! Och saker kommer antagligen att ändras i efterhand.

Every teardrop is a waterfall



Nu är jag hemma igen. Har suttit med den nya headern under dagen, men den vägrar fungera. Så det blir ett nytt försök imorgon. Och så har jag varit på IKEA och köpt en massa nytt, som jag ska försöka få upp bild på. Och så har jag tränat och kommer antagligen inte kunna gå som en normal människa imorrn. Men det är härligt att komma igång igen.

Elin

Schedule

Måste bara visa... vem tackar inte nej till det här schemat liksom? Exam time har man inte varje dag, så börjar 12:20 då. Tisdagen är ju rätt full men en timmes lunch mellan engelskan och samhällskunskapen är grymt! Onsdagen är också bra. Torsdagen... vet inte vad jag ska säga. Bra och skönt med en lektion, massor med pluggtid och dessutom kan man stanna kvar i skolan ett tag och plugga då. Fredagen är också bra, äta lunch i lugn och ro och sedan plugga. Schemat är säkert inte klart, men so far so good!
Felicia

Tips: Spara för webben

Det här tipset gäller er med Photoshop. Det går säkert att göra i Gimp mm. också, but here we go:
När jag sparar för webben börjar jag med att gå in på Image - Image size. Därefter ändrar ni bredden till 690 och tryck sedan på "ok". Nu är bilden väldigt liten, för att zooma in är det enklast att göra det på tangentbordet; Ctrl och +. Välj sedan Filter - Other - High Pass (se till att Background är markerat och inte Background copy!). Då blir bilden grå, så det är inget som är fel, haha. Välj sedan Edit - Fade high pass. Då kommer det upp en liten ruta, där väljer du Vivid Light och sedan kanske 45 %. Man ser när det är för starka kontraster och för mycket skärpa. Därefter trycker du på File - Save for Web & Devices.
Före:
Efter:
Lina har även gjort en video, där förklarar hon lite mer utförligt varför man gör som man gör:
Felicia

Min kanin...

Ja, ni som läst bloggen ett tag vet nog att jag har en kanin, Emil. Han är nog den mest gosiga kanin som finns, nästan. Han behöver i alla fall sällskap hela tiden. Ett exempel är idag när jag packade; Jag var på mitt rum och hörde plötsligt små tassar i trappan. Där var då Emil. När jag skulle putta lite på honom så han skulle gå ner igen, sprang han in under mammas och låtsaspappas dubbelsäng. Då sprang han till andra sidan sängen så jag fick gå runt för att kunna nå honom. Då sprang han till andra sidan, så höll vi på ett tag och jag höll på att bli galen! Sedan lyckades jag få honom att gå och då stängde jag dörren. När han sedan försökte komma in igen stod jag bara och skrattade, haha. Då gick jag ner ett par trappsteg för att han skulle gå ner. Då gick han till samma trappsteg som jag stod på. Sedan gick jag två trappsteg till, då gick han också två trappsteg till. Så höll vi på hela vägen ner. Han vägrade gå ner helt ensam, haha, lilla Emil ♥
EDIT: Skulle publicerats innan jag åkte till Runmarö!

Happy b-day!

Mamma och jag ♥
Jag lever, haha. Även om man inte kan tro det när man tittar på statistiken och antal inlägg som publicerats den senaste tiden... men det är ju sommar, då tycker jag att det är rätt okej ändå ;) Idag fyller mamma år, så vi åkte först till jobbet där släkten och några till spelade lasergame. Sedan åkte vi till oss och grillade med släkten, sedan mammas jordgubbstårta till efterrätt. Älskar verkligen sommarkvällar, sitta ute och se solen gå ner (även om jag tycker att solen går ner tidigare och tidigare, usch). Igår fick jag också hem ett tjockt häfte från min gymnasieskola med regler och annan information. Det fick mig att inse att det bara är två veckor kvar... blä. Längtar faktiskt inte.
Imorgon bitti åker familjen + lite annan släkt till landet, kommer hem på söndag och då har jag en fotografering. Händer saker på måndag också, men hör av mig innan jag åker iväg till Elin!
/Felicia

Hope

Nu lever jag på hoppet.

/Felicia

All I can see is the blue water and the blue, blue sky

Dagarna rinner iväg här ute i skärgården. Jag kan själv inte förstå att det redan har gått två veckor. Snart börjar skolan. Lite deprimerad blir man ju.

Men som sagt. Dagarna flyter på. Jag springer, läser, skriver, lyssnar på musik, fotar - you name it. Tyvärr har jag inga bilder på den här datorn, så det kan jag inte bjuda på. Det får bli ett sådant här inlägg där jag bara påminner om att jag lever och har det bra. Ciao!

Elin

bloglovin
RSS 2.0