En i hela världen, hela världen för enSkolan är i princip slut nu. Inga lektioner kvar nu, bara tema som är mycket tråkigare än vanlig skola, men så mycket slappare - så jag borde inte klaga. Imorrn är det en superviktig match så TAGGA! Ciao.

Elin

I can be a superstar!

Ja... här var det dött. Skickade in det sista skolarbetet för ungefär en timme sedan. Det var typ då jag kom tillbaka till verkligheten och insåg att "oj, på onsdag är det bal", så det var bara att boka klipptid hos frisören och springa till centrum för att köpa en ögonfransböjare. Fint ska det va'!

Felicia

Only love can break a heart

Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro
Slutartid: 1/400 sekund
Bländare: f/3.2
ISO: 200
Elin

Almost over...

I'm back! Har varit en helt sjukt rolig resa, kommer aldrig glömma den. Har shoppat mycket, bland annat på Primark. Besökt Las Ramblas, katedralen, park Güel och massor med annat. Har bränt mig och blivit ganska brunt, blir nog bra till balen :) idag hade vi de sista lektionerna, sorgligt! På engelskan kom det några tårar, nästan på spanskan också. Men fick veta några slutbetyg och är helnöjd! Känner mig bara otroligt trött och jag spyr på skolarbeten. Känns som om jag tagit i alldeles för hårt i skolan så jag har ingen ork kvar. Men det är väl det sommarlovet är till för, att få tillbaka all kraft och energi? Just nu är gnistan borta totalt, jag klarar mig till gymnasiet, hade kanske klarat det till ett ännu bättre gymnasium än jag valde. Men jag ångrar inget. Gymnasiet blir bra, jag fixar det! Imorgon är det jobb från klockan tio och vet inte när jag slutar. Ska väl försöka hinna med mina två läxor som är kvar. Sen är det över. Hell yeah!

Felicia

Self portrait

Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro
Slutartid: 1/125 sekund
Bländare: f/3.2
ISO: 200


Översta bilden:
  • Ljusat upp bilden och ökat kontrasten i Camera Raw
  • Tagit bort röda fläckar och fräknar
  • Ökat kontrasten på irisen och ögonvitorna

Mellersta bilden:
  • Som den översta bilden
  • Lag på en svart-vit övertoning

Nedersta bilden:
  • Som översta bilden
  • Ändrat färgerna i Nivåer

Jadu...

Ibland undrar man hur folk tänker.
Eller om de ens tänker alls.

Elin

Barcelona!

Idag har jag verkligen fullt upp, så tror det här blir sista inlägget. Vid 02.00 ska jag upp, jag vet någon som kommer vara riktigt trött! Men det hindrar inte mig, imorgon ska vi besöka Las Ramblas och se katedralen by night! Min Sony följer med, blir mer bilder och mer shopping där än i Polen! Ha det bra i Suecia, kan ju meddela att det ska vara 26 grader på land och 20 grader i havet :) man tackar!
Felicia

Stackars barn...

Det är INTE jag som har gjort den här bilden! Bilden kommer härifrån: länk
Elin

Along the river, with an empty bag

Oj, vilken fullspäckad dag! Har shoppat jeans, teckningsmaterial och jordgubbar. Tryckte i mig en hel låda jordgubbar själv, men why not? Bättre än godis. Känner att jag är lite out of inspiration just nu, ritar väldigt mycket med det slutar alltid med att jag kastar resultatet. Men jag håller på med en nu som kanske kommer upp på bloggen inom sin tid. Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon. Har massor att göra!
Felicia

Roligt att stressa?

Hej, Felicia. Hur är det?
- Jo tack, bra.
Är du stressad?
- Kan man säga!
Har du skrivit en evaluation på bildläxan?
- Näe...
När ska den vara inne?
- Den ska vara skickad innan måndag.
Oj, det var inte så bra! Har du börjat packa?
- Näääee...
Har du städat rummet då?
- Inte det heller...
Okej, då kanske du ska göra det istället för att sitta framför datorn!
- Jo, kanske.

Som ni kanske förstår har jag lite att göra... utöver det ännu lite till. Det är stressigt ibland, men jag gillare'!
Felicia

Från Weheartit

ByJuliane -Lebenssammelsurium und Fundstückfotoalbum.Audrey Hepburn ComplexPassion For Photography
Idag hade vi sista mattelektionen, sista bildlektionen och sista klassrådet. Det känns hemskt, det är nu jag börjar förstå... vi går ut snart. Det är slut. Det är över snart. Men det är inget att gråta över nu, det är fortfarande några dagar kvar. Nu ska jag ner till musikrummet och sjunga/spela lite med lillasyster :)
Felicia

Like a flower without colour

Tragic.

Elin


Roligaste läxan kvar!

Untitledheartgrenade.We speak in silence.♥Fotografi♥ - ♥Beatrice♥ - Picasa webbalbum
All sizes | desk | Flickr - Photo Sharing!destroy everything you touch
Idag hade vi det sista provet, tror jag i alla fall. Tyvärr så blir det nog omprov för min del, mitt första IG och mitt första omprov. Slutet av nian också, bra va? Men man ska aldrig ta ut för mycket i förskott, det kanske blir G ändå. Jag har i alla fall den roligaste läxan kvar- bild! Vi ska göra vår "final piece" imorgon på lektionen, så jag ska strax sätta mig och måla porträtt. Ska försöka göra klart en skiss också, blir jag nöjd publiceras den. Än så länge är jag nöjd så vi får väl se :)
Felicia

Time's an amazing thing

Innan redigering

Efter redigering

Jag har:
  • Sänkt exponeringen i Camera Raw
  • Ökat "fyllnadsljuset" i Camera Raw
  • Ökat kontrasten i Camera Raw
Elin

Hemma igen!

Är hemma nu, men är jättetrött. Sov väl fem timmar på två nätter eller nåt. Har haft sååå roligt, nu blir det ännu jobbigare att säga hej då på skolavslutningen. Det var dock väldigt jobbigt i Auschwitz, jag grät mer än jag någonsin gjort. Men det är en upplevelse som jag tycker alla ska få ta del av, hur jobbigt det än må vara. Vill tyvärr inte visa några bilder därifrån, de känns för privata och jag vill inte ens vara med om familjen ska kolla igenom bilderna. Men bilderna ovan (från Google) är foton på platserna jag varit. Så jobbigt var det i alla fall, haha. Tar nog ett tag innan jag vill titta på bilderna därifrån, helst vill jag nog inte komma tillbaka dit igen. Det är i alla fall vad jag känner nu, man blir otroligt berörd och att få se det med egna ögon... det går inte att beskriva. Till exempel gaskamrarna, att höra guiden säga "nu står ni på platsen där fångarna stod, där de skrek när de under 30 min långsamt kvävdes". Det var även ett citat som vi ideligen blev påminda om; "the one who does not remember history is bound to live through it again", något vi alla borde tänka på. På måndag ska vi i alla fall träffa Emerich Roth igen, han ska väl hjälpa oss att sortera tankarna lite. Tror att alla behöver det, mer eller mindre :)
Felicia

Summer feeling

Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro
Slutartid: 1/4000 sek
Bländare: 2.5
ISO: 100

Solsken.
Grym musik. Kort skoldag. Värme. Fotbollsträning. Underbart.

Elin.

Let's go!

Vi har samlat ihop pengar och slitit sedan åttan, finally ska vi åka. Nu kör vi alla nior!
Felicia

Hello Poland!

Panoramio - Photo of Poznań nocą.Anna - Colours and carousels.when words fail, music speaksauschwitz | Flickr - Photo Sharing!
Nu är nästan allt packat och klart. Känns lite jobbigt att behöva välja mellan en lätt IKEA rullväska som låter lika högt som en motorsåg när man rullar den, eller en ljudlös men tung rullväska. Lutar åt den tunga rullväskan... Vi ska i alla fall ses vid skolan 9.30 och planet lyfter vid ett. Har väl lite blandade känslor inför resan, morgondagen blir nog jätterolig. När vi kommit fram till Krakow ska vi packa upp och gå ut och äta. Morgonen därpå är dock lite jobbigare, efter ett besök till ett polskt gymnasium ska vi iväg till Auschwitz. Det kommer bli riktigt tufft, faktiskt. Kameran följer inte med, villl inte riskera att bli av med den. Har med mig mammas lilla Canon istället, den duger gott. Ni får ha det bra här hemma så hörs vi.
Felicia

Studiedag


Ja, jag älskar det. Nu får jag äntligen ta sådana bilder jag vill ta. Jag får komma nära blommorna och få bilderna som jag vill att de ska se ut. Jag är glad att jag valde ett macro istället för ett superzoom. Jätte, jätteglad.

Hade studiedag idag. Och jag studerade faktiskt. Ellen kom hit och vi pluggade SO till det muntliga förhöret på torsdag. Och jag har fixat planering till gympalektionen imorrn också. Den skulle ha varit klar i fredags men det glömde lilla jag bort eftersom tankarna var fulla av bal och spex osv. Ha nu en trevlig måndagskväll allihopa!

Elin.

It's coming closer...


Var nästan så jag gick hem från skolan idag, har blivit jätteförkyld. Men tyvärr så försvinner inte läxorna och all annan stress för det. Emerich Roth var i alla fall skolan idag och pratade om koncentrationslägret vi ska besöka i Polen. Efter det han berättat börjar jag inse mer och mer att det närmar sig och vad jag faktiskt kommer få se. Men man kan inte göra mer än att ta lärdom av det, eller hur? :)
Felicia

Provjobba

Tidsinställt inlägg.

Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro
Slutartid: 1/4000
Bländare: f/3.5
ISO: 400

Just nu
är jag och provjobbar. Fina Felicia fixade så att jag får provjobba på hennes jobb, så förhoppningsvis så kommer jag ha ett helgjobb snart och kanske även ett sommarjobb (beroende på hur det går fram till sommarlovet). Så håll tummarna!
Elin

This is me

Aaaaah, jag blir galen på mig själv ibland! Igår kväll hade jag ont i halsen, men brydde mig inte så mycket utan var ute och hade skoj. Vaknade fem i natt och hade jätteont i halsen, kunde inte heller andas genom näsan. Låg vaken en stund innan jag somnade om, men fick inte sova speciellt länge till... Snyggt jobbat va? Mitt i stressen med läxor, städning, packning, tvätt osv. Dagen idag blir alltså inte speciellt rolig, men ska försöka komma iväg på PTA fair i skolan, typ en skolgårdsfest. Hör av mig senare!
Felicia

Macro


Canon EF 50 mm f/2.5 Compact Macro
Slutartid: 1/4000 sekund
Bländare: f/2.5
ISO: 400


Canon EF 50 mm f/2.5 Compact Macro
Slutartid: 1/4000 sekund
Bländare: f/2.5
ISO: 400Canon EF 50 mm f/2.5 Compact Macro
Slutartid: 1/4000 sekund
Bländare: f/2.5
ISO: 400
Jag tror jag är kär i mitt nya objektiv. Så sjukt grymt! Här har ni lite bilder från min och Felicias fotopromenad idag, första gången jag provade objektivet ordentligt.
Elin

Fullspäckat

God morgon! Idag är det mycket som händer, måste städa och plugga lite innan jag går ut i morgonsolen med Elin för att fota. Tänkte köra med mitt 55-200 mm idag :) sedan ska jag hem och efter det kommer Maria och Alexia, vi ska öva på en låt som vi ska sjunga på måndag. Jag är hur nervös som helst... det är typ första gången jag sjunger för någon jag inte riktigt känner. Men det kommer gå bra, jag har ju i alla fall fått mitt MVG i musik så det kan ju inte sänkas... även om jag sjunger så dåligt att fönstrena går sönder :) sedan ska det börja packas och växla till Zloty. Mycket som händer! Men ni får ha en toppendag!
Felicia

We're like a melody with no words until we figure it out

Jag är jätteledsen för att det varit så tomt här ett tag. Skolarbete efter skolarbete efter skolarbete. Dessutom åker vi till Polen om mindre än en vecka, så jag håller på att planera, fixa och måste åka in och växla pengar... Det är inte mindre i helgen heller, när jag kommer hem idag måste jag städa och plugga. Imorgon ska jag, Alexia och Maria öva på en låt som vi ska sjunga för musikläraren. På söndag är det PTA fair i skolan, så det är mycket! Nästa vecka ska vi få träffa Emerich Roth inför resan, det är nationellt prov och ja, resan. Men nu måste jag till skolan, vi hörs!
Felicia

So much goin' on


Den här veckan är en sådan där vecka som man inte hänger med i om man inte skriver upp allt någonstans. I måndags var det en "klassdag". Vi var på spinning och bowlade med klassen och slapp vanliga lektioner. Igår var det halv studiedag och därefter åkte jag iväg och kollade helgjobb. Idag var Fråga Olle i skolan och sedan vanliga lektioner. Hade tärning med djurgården också. Imorgon är den Matte Nationella på morgonen, SO i en halvtimme och sedan slutar vi för på kvällen är det BAL. Är jättetaggad inför balen, sugen på att se hur min utstyrsel blir med fixat hår, klänning, skor osv. Felicia har fått äran att tar några porträttbilder på mig innan balen. Ska försöka fota lite inne i limon på väg dit också. På fredag är det spex och sedan lektioner som vanligt. Lördag ska jag äntligen få prova mitt nya macroobjektiv som jag fick igår och så får vi gäster. Söndag ska jag provjobba. Snacka om att mycket händer?!

Elin

bloglovin
RSS 2.0