Födelsedag!

Måndagen i skolan är avklarad! Ännu är ju den inte slut för min del, men det känns rätt skönt att skoldagen är avklarad. Det började med Mentor Briefing, eller klassråd, där blev det sång. Vi kom in och stod bakom stolarna, så säger läraren "I heard we have a birthday kid today, so let's sing for Felicia", då ville jag bara försvinna. Jag tycker det är otroligt pinsamt. Jag insåg snabbt att Maria och Alexia låg bakom det, hrmf. Sedan kom vi till livskunskapen, där höll de tyst, som tur var, haha. Även på matten sa de inget, vi hade iofs vikarie också. Sedan lunch, hemskt. Min mentor satt vid oss, självklart säger Maria och Alexia att det är min födelsedag. De sjöng tyst, så ingen hörde. Sen kommer Molly och säger att vi ska sjunga för mig och Emma-Gill, som också fyller år. Så de sätter igång, och jag skämdes så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Sedan skriker Molly "GRATTIS FELICIA" från ena änden av matsalen till mig, som sitter i andra änden. Då vände sig alla lärare och elever om och tittar på mig. Men det var jättegulligt :) sedan var det spanska som var som vanligt, engelska efter det. Inte mycket med det, mer än att engelska läraren (mentor) frågade "are you having a good b-day?". På svenskan var vi bara i datasalen. Sedan ska ju Maria och Alexia gå till SO läraren och säga att jag fyller år. Då sjunger han ensam i cafeterian. Hehe, special moment. Sen sa han: "hur gammal blir du? 14?", jag: "nej, 16", han: "16 BAST!?" jag: "jepp, jag får köpa alkohol i Danmark", då blev han tyst och gick :P på hemvägen ringde även Elin och Nora och sjöng i telefonen, aaaw :') tack för alla gratulationer och sms ♥ Nu måste jag plugga lite, om ungefär en timme kommer det släkt och då ska det firas ännu mer!

16 år!


Tidsinställt inlägg.
Nu, exakt, fyller jag 16 år :) för 16 år sedan föddes lilla jag. Kan passa på att berätta att jag var en riktigt glad skit när jag var liten, som ni ser på de två nedersta bilderna. Jag var alltid snorig, kunde inte säga flygplan utan sa "plyplan", smörgås blev "mössås" och jordgubbar blev "gubbar". Ett tag pratade jag även med Lidingö "i". Leverpastejsmacka tyckte jag bäst om. Efter min operation när jag var nästan ett år, frågade de vad jag ville ha för måltid. Barn brukar typ få välja för att få igång aptiten. Alla sa pannkaka och hamburgare, men jag skulle bestämt ha leverpastejsmacka. Det konstiga är att jag inte gillar leverpastej nu... Morfar var typ min bästa vän, ringde honom nästan varje dag. Min allra bästa kompis på dagis var Anna K. Annars lekte jag mycket med Anna B, Rasmus, Filip och Evelina. Inte mycket mer med det :) Kameran och jag firar även ett år! Grattis till mig själv!

A drop in the ocean

Fotomontage

För tydligt eller funkar det?Good Morning Baltimore

Babypicture.

Igår hade jag jättekul! Elin kom på eftermiddagen och vi planerade kvällen. Det tog oss typ 15 minuter att tända marschallena, men vi lyckades! Har massor av bilder, men jag vet inte om alla vill att jag lägger ut de, måste kolla först ;) fick jättefina presenter, ska fotografera de sen. Eller vill ni hellre se alla presenter tillsammans imorgon? Idag är jag ganska trött och sliten, men det är så det ska vara! Elin drog till sin träning för en stund sen och jag ska ta fram spanskan. Om några timmar kommer låtsasfarmor och farfar som ska fira mig och låtsaspappa (3 februari fyller han). Imorgon kommer det också folk, mycket kalasande!

Dirty little freaks


Den som väntar på något gott väntar inte för länge

Idag blir det en stressig dag! Jag ska hinna med massor inför kvällen, då några härliga brudar kommer förbi för att fira att jag (snart) är 16 år. Sedan ska Elin sova över. Jag måste städa mitt rum som ser ut som en sopstation, sedan resten av huset. Det ska förberedas, dukas, fixa middag, planera, fixa mig inför kvällen, ställa in alla sovgrejer som Elin ska ha i storasysters rum och det svåraste av allt; koppla in Playstation 2 i vardagsrummet, haha. Som tur är kommer Elin tidigare och hjälper till att förbereda :) Ska försöka plugga lite om Argentina också, vill inte sitta på födelsedagen och plugga. Har lite bråttom, storasyster ska komma efter jobbet och vara med under kvällen. Men hon kommer inte förrän vid fyra. Varför ska jag alltid göra allt i sista minuten? Men kvällen kommer i alla fall bli awesome!

Everything has a possibility to change


Bildbevis: Jag älskar bilar!

Sommar. Åka till landet, träffa släkten, umgås med kompisar, vara uppe hela natten och sova hela dagen, segla, åka utomlands, midsommar på landet, skitiga kläder. Men viktigast av allt- leka med mina leksaksbilar. Sommar.


Tiden är relativ, ändå har man ändå aldrig tillräckligt

Ännu en Felicia-bild från förra fredagen.

Det finns aldrig tillräckligt med tid när det finns en massa man vill göra.
Det finns alltid för mycket tid när man inte har något att hitta på.

Jag SKA!

Torsdag: Vanlig skoldag, plugga lite.
Fredag: LEDIG! Sara fyller år! In till stan med morfars sambo och kolla balklänning. Sedan möta upp Maria och gå på öppet hus på Viktor Rydberg. Förbereda och städa.
Lördag: Förbereda och städa. Några kompisar kommer över för att fira 16- års dagen, Elin sover över :)
Söndag: Plugga...
Måndag: 16 ÅR!!!!!!

Hade möte med bildläraren idag, ska ju på intervju i mars till bildlinjen på gymnasiet. Jag måste då ha med mig ett portfolio. "Your drawing skills are great, there's one picture I really love, it's difficult to draw like that but you made it! I'm gonna be surprised if you don't get in", sa läraren. Har fått lite confidence nu, jag ska komma in!

I miss you so freakin' much

‎"its sad when people you know become people you knew.
when you can walk right past someone like they were never a big part of your life.
how you used to be able to talk for hours and now you can barely look at them.
times change, but changes tell us who we are."

I miss my Photoshop

Har ju inget Photoshop för tillfället så det kommer bli dåligt med bilder. Speciellt när jag fotar i RAW format också, ni vill nog inte se bilder med en grå ton? Jag har i alla fall pluggat hårt till SO läxförhöret imorgon. Muntligt också, gillas inte! Nu ska jag läsa på SO:n och motionscykla samtidigt. Det är bättre koncentration än att lyssna på lillasyster som spelar Björnes magasin på SVT, haha.

Tredje gången gillt

Bild från fredagenTävling hos Kan Dee

Jag är med i en tävling hos Kan Dee. Vinsten är tröjan "Wanted" som är på bilden ovan. Vore inte det en grym födelsedagspresent om jag vann? ;) Tröjan finns annars att köpa på Kan Dee Shop!

Problem med Photoshop- igen!

Idag ska jag plugga hela dagen! Ska dock börja med att motionscykla i 30 min :) Har snart samlat ihop alla teckningar och foton jag framkallat. Ska ha "möte" med bildläraren och få hjälp att sätta ihop ett portfolio som blir mitt intagningsprov. Jag har problem med mitt Photoshop så jag måste tömma hela datorn och börja om igen. Detta innebär att min uppdatering kan bli otroligt dålig ett tag!

Underbara helg

Snart kommer lillkusin förbi, då ska jag även få hjälp med Photoshop som strular IGEN! Ska försöka plugga också, åtta läxor tills nästa vecka. Det var i alla fall jättekul hos Elin, haha. Vi sjöng den där "vill ha dig i mörkret hos mig, tiden den stannar när vi rör vid varann, nanana", det måste ha låtit underbart i falsett! Jag tror jag somnade vid ett eller halv två i natt, så jag är lite snurrig i huvudet idag. Men det är så det ska vara! ;) nästa helg är det hon som sover hos mig, då ska det firas födelsedag!

I am happy!

Tagen i somras.

För ikväll sover Felle över här - wiho!

I'm going to Barcelona


Jag har bestämt mig,
jag ska till Barcelona. Anledningen blev att alla kompisar ska dit, detta innebär att jag får en sista resa med dem. Förutom Elina, tyvärr åker hon till London :( Men jag kommer vara borta längre om jag åker till Barcelona. Londongruppen skulle inte heller besöka London Eye eller China Town... därför blev det Barcelona. Men jag ska såklart försöka ha det grymt bra nere i Barca :D Det var i alla fall skola idag... och jag kan inte förstå att jag säger det här men NO lektionen idag var jätterolig! Inte rolig utan jätterolig, haha. Vi håller på med "balancing equations", jag trodde jag inte hade förstått något men tydligen hade jag det. Så jag fick ett papper med svårare ekvationer. Sen lyckades jag också göra värsta tabben. Jag slog i underläppen i skåpkanten så det började blöda. Läppen svullna upp och jag har värsta såret. Duktigt va!? Nu ska jag lämna skolan, ska snart dammsuga rummet. Sen ska jag packa, äta och åka hem till Elin där jag sover över :) ser fram emot det!

London eller Barcelona?

Nu kommer valet... när vi kommit hem från Polen med skolan är en London/Barcelona resa planerad. Jag måste välja ett, vad ska jag göra!?
Fördelar med Barcelona:
- De är där en eller två dagar längre
- Varmt
- Liiite billigare
- Mer "förändring", skiljer sig mer från Sverige när det gäller mat osv.
- Alexandra, Sara, och Maria ska dit
Fördelar med London:
- Shopping!
- Jag vill dit
- Mer saker att se som jag "vet vad de är"
- Alexia och Elina ska dit
- Jag går på en engelsk skola...

Trio


Vilken av dess är din favorit?

Kände att det var dags att ta tag i bloggandet igen. Mina inlägg de senaste dagarna har varit tråkiga, meningslösa och väldigt få. Så nu få ni ett inlägg med hela tre bilder - enjoy!


I don't want another pretty face

Nu har jag äntligen fått tillbaka min dator! Photoshop är fixat och allt är som vanligt. Det är alldeles för vanligt, när det är back to normal betyder det läxor. Jag hade övat dåligt på spanska glosorna; pronomen. Självklart är det både muntligt och skriftligt läxförhör för det, haha. Nu måste jag skriva en labb rapport, NO på engelska är rätt svårt. Hinner jag redigera nåt ikväll så visar jag kanske :) eller varför inte göra en video med något Photoshoptips?

Weheartit

Tumblr_lf3fr35nxv1qcfmjwo1_500_large
Fortfarande ingen dator, så just nu är det wehertit som räddar mig och mina tråkiga inlägg. Jag får troligen min dator sent ikväll, runt nio. En sak jag i alla fall fick veta i skolan är.................. JAG SKA TILL LONDON! I maj blir det Polen, är hemma i typ en vecka och sedan är det London. Känner att de resorna kommer bli ett riktigt bra avslut med niorna innan vi skiljs åt till sommaren.

I <3 weheartit

Ingen fantasi? Idétorka? Inspirationskällorna är uttömda? Måste verkligen säga att den här sajten är hundra procent inspiration, idéer och fantasi.

Ingen dator

Jag har ingen dator ikväll eller imorgon! Vi åkte till morbror där han försökte fixa Photoshop problemet, det funkade inte så han behöver mer tid. Därför lämnade vi datorn där så får jag den imorgon kväll (hoppas vi). Saknar mina bilder... har bara USB minnet, men där har jag gamla "familjebilder". Men jag ska nog överleva, under tiden jag inte har dator är det lika bra att plugga!

Something's happening, something's going on

Hemma från en helg med fotboll nu. Tänkte bara säga det. Njut av det sista av helgen nu!

You can't always get what you want

Idag har jag massor att göra, plugga hela dagen. Det är inte jättemysigt väder ute heller... Nästa vecka ska nog mitt Photoshop vara fixat och jag kan börja redigera igen! Då hoppas jag också att jag inte har så mycket läxor. Vi har blivit förvarnade, vecka 6, 7 och 8 kommer allt. Usch.

Firework

Katy Perry - FireworksFrån mobilen

Hej! Mobilbloggar lite snabbt. Vi är på väg till Bromma, min lillasyster behöver täckbyxor. Jag vet egentligen inte varför jag följer med... Men jag kanske också hittar nåt kul. Vi hörs! /Felicia

Week-end

Kommer vara borta över helgen, åker tidigt imorgon bitti och kommer hem vid lunch på söndag. Ha det!

Felicia

Vet ni vems namn det står i almanackan idag!? FELICIAAAAA. Men namnsdag är fortfarande inget som vi direkt firar, fick 100 kr av mami. Det behövs då jag är urfattig just nu, hehe. Det var i alla fall en vanlig skoldag, utom NO:n, alla var hur flamsiga som helst! Men det var kul och läraren visade ett roligt experiment. Nu ska jag städa rummet, så är det klart för helgen.

You're my little Teddy

Vanlig skoldag idag, nu blir det TV, HK glosor och Glee om en stund!

For the first time
Den undre bilden är redigerad - vilken bild är din favorit?

Jag säger bara oj. Det slog mig nu att när jag ut i några minuter nu på eftermiddagen, så var det första gången i år som jag fotar. Då har det ändå gått tretton dagar på året. Är inte det sjukt? Får nog ta och skärpa mig i fortsättningen...

(Ledsen för den dåliga kvalitén på bilderna - ser bättre ut i Photoshop ;s)

Perfect

F*cking perfect - P!nk

I wish I could get back in time

Inställt matteprov! YEEEES! Läraren hade lagt in för många prov, tre prov och två är nationella. Det är för många, så vi har provet om en månad. Gissa om jag är glad!?

Sorry, not today!

Förlåt! Både jag och Elin har fullt upp, men skolan är tillbaka och vi har redan massor med läxor! Matteprov imorgon, ingen höjdare. Fick hem en tröja från Kan Dee idag, kanske visar senare. Just nu behöver jag sömn! Onsdagen börjar med mentorsamtal... där rök min sovmorgon innan matteprovet. Men det är bara att tacka och le. Jag måste också ringa min morbror för att få hjälp i Photoshop. Sen jag fick det har jag blivit rätt kräsen, inget annat redigeringsprogram duger längre ^^ jag har inte så mycket tid till att fota heller, jag vill fota utomhusporträtt, men det är bara snöslask överallt, så nej. Nu ska jag i alla fall sova, imorgon borde jag ha lite mer tid!

Bad conscience

Förlåt förlåt förlåt!
Jag håller på med så mycket nu bara. Jag vill göra en massa olika hela tiden så en del saker hamnar inte i förstahand. Snart så kommer det bli bättre, lovar! Ska bara fixa allt först och Felicia är ju inte så dum på att blogga heller. ;)

Nailpolish


Skola idag... låååång dag! Vi fick lite nytt skolmaterial och sånt. Har tyvärr inte mycket tid för foto och redigering, har också lite problem med mitt photoshop, hoppas att det är något morbror kan fixa! Nu måste jag plugga, spanska glosor och matteprov... ZzZz.

Is a house really a home when your loved one's gone?


Har precis kommit hem från en veckas kyla, snö och skidor. Nu har jag fått min dos av vinterna, nu vill jag ha vår och sommar - och det nu! Jag vill använda min nya jacka (hehe), slippa stövlarna och ta på conversen, åka till New York och ha sommarlov. Jag vill inte ha mer slask och frusna fingrar!

När det gäller fotograferingen uppe i Sälen så blev det ingen. Jag är för feg för att ta ut kameran i tio minus eftersom det kan göra att kameran går sönder. Så så feg är jag... Nu blir det till att slappa framför datorn ett tag, har ju lite att ta igen, och sedan fixa kläder och sånt för imorgon. För imorgon är det skola. USCH!

True colors

Idag kommer Elin hem, woho! Kan säga att det varit rejält tråkigt att blogga ensam. Kanske för att jag är så dålig på att uppdatera, haha. Idag ska jag packa skolväska, idrottskläder och plugga. Inte jättekul direkt, men sånt måste också göras ;) Imorgon slutar jag runt fyra, då måste jag hem och plugga ännu mer matte, men jag tror jag hör av mig! Nu blir det våfflor till lunch! Ha en bra dag.

I don't wanna miss a single thing you do

Sov alldeles för länge idag, men hela familjen går runt som zombies och är jättetrötta. Gick i alla fall till biblioteket idag med Alexandra och Alexia, vi pluggade matte. Jag känner att det här provet kan gå bra :) ikväll ska jag i alla fall bara ta det lugnt. Köpte två nya plagg från H&M idag, visar kanske senare!

Fyverkeri

Sony a230
55-200 mm
ISO: 100
f/6
Förlåt för min usla uppdatering! Pluggar matte hela dagarna, och på kvällarna tittar jag på TV, ritar, är med familjen och försöker slappna av. Nu kan man nästan säga att lovet är slut, det är bara en helg kvar. Usch, jag orkar inte nationella prov, slutbetyg, fixa allt till balen, gymnasieval, massa ansvar och press... blä. Men det är bara att härda ut. Jag jobbar i alla fall väldigt hårt med en teckning som kan bli en del av mitt intagningsprov till bildlinjen på gymnasiet! ;)

Oredigerad/redigerad

Oredigerad vs. redigerad. Vilken är bäst?


Skiing

Jag älskar att åka skidor! Och jag älskar att komma in i stugan efteråt och bara slappa. Speciellt när man åkt skidor innan, för då känner man att man verkligen gör något på dagarna. Och sedan somnar man så himla gott när man har varit ute i det kalla och rört på sig under dagen.

Något fotande har det inte blivit ännu. Är inte jättesugen på att ta med mig kameran ut i det kalla eftersom det kan skada den. Men någon dag måste jag ut och fota, så är det bara! Annars så har vi lagt pussel och kollat på deckare på kvällarna, mycket roligare och mysigare än vad det verkar, promise!

Om några dagar kommer jag hem, så då blir det uppdatering igen!

 

Hanna

En resa till Ungern skulle sitta fint just nu.
Vet ni? Jag har namnsdag idag. Yes, Hanna står det i almanackan och jag har det as a second name ;) Vi firar inte Hanna, däremot Felicia som är den 14 januari. I Ungern däremot, där firar man namnsdagar som en födelsedag.

My heart is on fire

Plugga idag med... suck. Men vill man ha bra betyg är det väl bara att köra på. Känns konstigt att ha bloggen helt själv, svårt! Det är nu man förstår hur mycket Elin gör och fixar med bloggen, hon har bland annat gjort hela designen! Det är också skillnad, nu måste jag göra ganska många inlägg per dag. Hade det varit så att vi gjort två var per dag blir det fyra inlägg, rätt mycket. Haha, jag ska sluta babbla nu, ha en bra dag!

Vackert!

Bjuder på den här fina bilden på mig och min kusin! Vackert, eller hur? Haha. Idag har jag bara pluggat, imorgon är jag inte helt säker på vad som händer. Det var i alla fall länge sen jag träffade Maria R, vi hade så roligt, haha! Jag skrattade så jag grät och kunde knappt andas. Nu ska jag snart gå och lägga mig, måste börja gå upp tidigt... eller jag kanske ska komma till skolan och se ut som ett lik med mörka ringar under ögonen ;D why not, haha?

Julbild

Den här bilden är jag nöjd med, faktiskt :) försökte ta bort så mycket brus jag kunde i Photoshop. Ville inte ta bort för mycket, då ser det så onaturligt ut. Hade ISO 1600, har jag för mig. Nu ska jag i alla fall plugga matte, hörs!

Dance

Tumblr_leaun4canh1qcbvuio1_400_large
weheartit.


Uppe med tuppen

God morgon på er! Nu undrar ni säkert vad jag gör uppe så här tidigt, men jag vaknade och var vrålhungrig (har fortfarande inte ätit). Behöver också vända lite på dygnet, eftersom jag går och lägger mig så sent, hehe. Idag ska jag vila och plugga. Elin åker tyvärr, men Amelie och Alexandra kommer hem :) Behöver ändå plugga hela nästa vecka. Fattar inte riktigt, vem sätter ett prov på onsdagen när vi börjar på måndagen?

Detta händer 2011:

  • Jag får börja äta godis igen! Bara på lördagar och bara choklad, dock. ;)
  • Nationella prov
  • Gymnasieval
  • Får börja övningsköra. Fyller ju 16.
  • New York
  • Spexfoto
  • Bal
  • Sista skolavslutningen i nian
  • Börjar gymnasiet
Tror inte jag har haft ett sånt fullspäckat år innan! Förresten så åker jag iväg imorrn, blir borta en vecka. Har inte hunnit tidsinställa en massa inlägg, men ska försöka komma in på datorn någon gång. Under tiden så får Felicia sköta bloggen! :)

bloglovin
RSS 2.0