Borta bra men hemma bäst

Hej! Nu är vi framme, kom fram vid tre och då blev det allmänt prat. Vi fick lite presenter också, visar senare. Bloggar från mobilen, det är därför jag kan uppdatera. Det finns inget internet så min dator, tyvärr. Nu ska vi snart äta, ciao! /Felicia

Happy new year!

Halvdålig bild från förra årets nyårsafton

ABBA - Happy new year

Gott nytt år!

Nu har jag jättebråttom, klockan ett ska vi åka och jag måste packa det sista. Borde bädda sängen också, så det ser lite fint ut när jag kommer hem ;) vi är bara borta över natten, så jag är hemma igen imorgon eftermiddag skulle jag tro. Gott nytt år! ♥


Okt- Dec

I oktober hände inte så mycket, satsade hårt på skolan som hade kommit igång rejält. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte minns mycket av den månaden, jag hade fullt upp och plötsligt var det november! En månad till jul.


November då... ja, det var väldigt mycket plugg, även andra saker som hände i skolan och så. Kanske inte "the happiest time of my life" om man säger så. Men livet är inte alltid perfekt, det är bara att gå vidare :) Det positiva var att mitt rum blev färdigt, jag var/är jättenöjd! Förut var jag bara i rummet när jag satt vid datorn och sov. Jag pluggade inte ens i mitt rum! Men så fort renoveringen var klar, jag hade flyttat in ordentligt och fått upp tavlor och liknande, började jag verkligen vara i mitt sovrum! Så förändringen gjorde mycket :)


December har varit en ganska jobbig månad, några slutbetyg sattes, jag kommer alltså inte kunna förändra de till våren! Jag är otroligt nöjd med de slutbetygen, satsade på dem och fick cred för det. Det som fotograferades då var 90% julbilder. Det betyder att det är många familjebilder som inte är så intressanta för er. Men det har varit en bra månad, och LOV! Även om man kan säga att mitt lov är över för att jag måste plugga så mycket, så njuter jag fortfarande! Now I'm facing my last term before high school :)


Oktober - December

Oktober
Oktober, oktober. Inte så mycket speciellt som hände då. Massor med fotboll då också så fotograferingen blev väldigt liten. Fem dagar hann jag ut med kameran, tre av dessa för att dokumentera halloween-klädsel, shoppingfynd och tavlorna jag hade fått upp på väggen. Alltså, två dagar som jag kom iväg med kameran och fotade lite natur och de fina höstfärgerna.
November
Går man i skolan så är alltid November efterlängtat. Novemberlovet - någon som fattar sambandet? Detta höstlov (som det oftast kallas) så åkte jag iväg med familjen till Tunisien. Än en gång blev det krångel med flyget hem och vi kom hem alldeles för sent. Jag kom i säng åtta timmar innan skolan började dagen efter. Det är ju väldigt lyckat! Var även gymnasiemässa. Nu ska man bara åka runt till alla gymnasier också...

December
Julmånaden. Årets sista månad. Jag var desperat efter julkänsla. Dök den upp? Tyvärr inte. Trots allt lyssnande på julmusik, bakande av julgodis och shoppande av julklappar, nej, ingen julkänsla. Det är ju värdelöst. Men jag kan ju knappast påstå att jag är missnöjd med julen för det. Dessutom, det är jullov! Och snart börjar min sista termin i grundskolan. Vilken konstig tanke...

Städa, packa, plugga

Vaknade i morse och kunde knappt andas, ändå fick jag för mig att jag skulle motionscykla... now I have to deal with the consequences. Idag ska jag i alla fall städa, packa och plugga! Städa först, mitt rum är... stökigt! Hela familjen ska iväg så jag vet inte vad jag ska hitta på sen. Emil var förresten ute i snön för någon dag sen, han gick ut i en minut ungefär, sen blev det för kallt. Då gick han in och la sig på sin matta och njöt av värmen ;D bortskämda lilla kanin!

Jul- Sep

I slutet av juni och en bit in på juli var jag i Ungern. Vi var där i två veckor, men hade kunnat stanna längre! Bland annat för att jag inte tycker bil/båtresan dit och hem är så bekväm. Men det var en fantastisk upplevelse att få se Tyskland, Österrike och självklart att komma till Ungern igen. Släkten finns också där, så man känner sig ganska hemma :) Det enda jobbiga var värmen, 40 grader!


I juli blev det även Gröna Lund med Elin, och seglingen. Jag kommer aldrig glömma det! Bad nästan varje dag, korsord och massa annat. Det jag minns mest är nog en kväll, solen var på väg att gå ner. Vi hade precis ätit grillat till middag och jag var proppmätt. Vi satt ute i sittbrunnen och jag och Elin fick den konstiga idén att ta ett kvällsdopp. Det var ISKALLT. Men vi gjorde det, och vi fick pengar för att vi simmade och kollade namnet på en båt. Jag frös hela natten sen :P men gud så roligt det var!


I augusti började jag nian, sista året i grundskolan. Oj så mycket press det blev från dag ett! Detta gäller även september, jobbiga månader var det. Väldigt många prov och uppsatser. Det var också på gång att bli höst, bara det var deppigt, haha! Men jag har njutit i skolan, så mycket jag kan. För det är slutet på min tid i grundskolan, det känns jobbigt! :/


Juli - September

Juli
Juli månad började med en resa till Mallorca. Jag tror att jag då räknade ut att det var nionde gången jag varit där, tionde gången i Spanien. Eller något sånt. Dagen efter jag kom hem därifrån bar det av till Gröna Lund med Felicia. Tror det var fem år sedan jag hade varit där sist. Så det var riktigt skoj! :) Strax efter det så följde jag med Felicia + familj på segling. Vi var borta i ungefär en vecka och det var ett riktigt minne för livet. SÅ KUL!

Mallorca


Gröna Lund


Seglingen

Augusti
Skolan börjar igen. Jag börjar nian. Det verkade så otroligt och ofattbart då. Inte längre. Det som är ofattbart nu är att om ett år så har jag gått klart min första termin i gymnasiet.
Jag fick även tandställningen.September
Fotograferandet i september var inte mycket att skryta om. Det var högtryck i skolan och fotbollen, så tiden till att slappna av, sätta på kameran och fota lite blev väldigt liten.Vet ni...?

Vet ni vad jag gör? Jag pluggar. Ja, jag sitter med matteboken uppslagen. Det är prov direkt efter lovet och jag har inte pluggat på länge. Det behövs! Är också jättesugen på att motionscykla i 30 min, även om jag är sjuk... Jag vet att jag kommer ångra mig imorgon, men ändå. Nu ska jag i alla fall fortsätta räkna matte, sedan tror jag att jag motionscyklar, så får vi se hur det går!

Apr- jun

I april hade i princip all snö försvunnit, av den anledningen började jag fota mer makro. Jag började fota mer utomhus, vilket jag alltid tyckt är mycket lättare!
I april började jag fota med blixt, lärde mig tekniker för det och så. Båda bilderna ovan är fotade med blixt!

I juni blev det inte så många foton, mest på familjen. Vi firade t.ex. midsommar på landet, Elin följde med och det var riktigt kul! Den roligaste midsommaren på måååånga år!


April - Juni

April
I april så var väl kanske den största händelsen resan till Mexico. Då fanns inte bloggen än så ni fick aldrig höra historian om när vi skulle ta oss hem från Mexico. Det var ju då vulkanen på Island fick sitt utbrott. Så vi fick flyga till Barcelona där vi hyrde en bil och körde hem till Sverige. 28 timmar tog det. Helt sjukt.

Maj:
Våren börjar komma ordentligt med blommor och liknande. Vi startar bloggen. (Otroligt hur länge vi har bloggat här nu!) Sommaren börjar närma sig med allt vad det innebär: biologiprov (kommer faktiskt ihåg det!), betyg, sommarlov etc.Juni:
Sommarlovsmånaden. Månaden när allt ska bli klart och stressen är som högst. Men jag tycker ändå att jag slapp den hyfsat. Skolan avslutades med en Tema-vecka då det blev Digitalfoto för min del. Särskilt lyckat var det inte. Lärde mig inte jättemycket och de olika teman vi skulle fota var jättetråkiga. Men stressen slapp man.


Jan- mars

Den här bilden tog jag den 6 januari. Precis innan min kompaktkameran gick sönder, jobbigt! Var helt kameralös i nästan en månad, och jag visste ju inte att jag skulle få systemkameran.

Sen kom då min födelsedag, den 31 januari. Då fick jag systemkameran av morfar, jag var sååå glad! Det här är den första bilden jag fotade med min Sony.

I februari började jag använda andra vinklar i min fotografering, detta gav såklart förbättrade resultat. Jag började lite smått redigera mina bilder i redigeringsprogram som jag hittade på internet.

I mars började bilderna se ut så här. Den här bilden är jag faktiskt ganska nöjd med, den skulle dock behöva en liten redigering.

Ännu en bild från mars. Den månaden fotade jag otroligt mycket landskap, troligen på grund av att snön började försvinna och ja, det var på väg att bli vår/sommar.

Måste säga att utvecklingen från februari till mars är ganska stor, eller vad tycker ni?


Januari - Mars

Bild tagen första dagen på året. Fotad med mammas kamera.


Fortfarande mammas kamera.


Vi hoppar över Februari då jag inte tog ett enda kort. Istället hamnar vi på min födelsedag där jag får min systemkamera. Det här är det allra första kortet!


En av favvobilderna på yngsta syrran. Här började man exprimentera i Photoshop också.

Det är ganska kul att kolla igenom gamla bilder. Det är en massa som glömts bort och som man nu får lust att leka lite med. Som ni kanske förstår så kommer April-Juni komma imorgon och på nyårsafton så kommer vi att ha gått igenom hela året. Det kommer nog märkas hur pass mycket vi har utvecklats. :)

Angående kommentarer

Jag får kommentarer i de flesta inlägg som jag gör. Elin också, men jag ska prata för mig själv :P måste säga att det uppskattas verkligen! Jag försöker svara på alla, ibland hinner jag dock inte när jag har mycket annat jag måste göra. Men tro mig, jag uppskattar alla. Dock är det en del kommentarer som jag inte svarar på, som "var med i min tävling", "vill du göra ett länkbyte?" eller "kolla in min blogg". Ni som har tävlingar, era bloggar kollar jag oftast in om jag är intresserad av tävlingen. Men kommentarer som "kolla in min blogg" svarar jag inte på, jag kollar inte in bloggen heller. Det visar bara att man har brist på besökare och är desperat efter fler. Men jag har får mer och mer kommentarer om något jag skrivit om tidigare, vilket visar att besökaren varit inne på bloggen, läst inlägg och verkligen kollat in den. Jag gillar verkligen sånt! ;)

Shopping på rean

Idag var jag och shoppade med Elin, nedan ser ni var jag köpte. När jag kom hem skulle mamma iväg så jag åkte med. Ikväll ska jag ta det lugnt och försöka bli frisk. Måste plugga lite trafikskyltar också... Storasyster gav mig hennes gamla körskoleböcker, jag tar det som en pik att jag snart fyller år och får börja övningsköra...
Butik: MQ
Pris: Ord. pris var 199:- nytt pris var 99:-
Plagg: T-shirt
Kommentar: Från märket Sunshine
Butik: H&M
Pris: Ord. pris var 99:- nytt pris var 50:-
Plagg: T-shirt
Kommentar: Mamma tycker den är finare än vad jag tycker, hon tjatade väldigt mycket och tyckte att jag skulle köpa den. Längre ärmar gör att det ser lite mer "klätt" ut. Så jag köpte den, ångrar det i alla fall inte :)
Butik: H&M
Pris: 90:- för allt
Produkt: Concealer, hårnålar och hårsnoddar.
Kommentar: Behövs, lyckas slarva bort allt hela tiden. Nu ska jag ha de i mitt rum och lägga de där när de inte används!

Kul(a) med jul
Mellandagsrea


Butik: GinaTricot
Pris: 199 99:-
Plagg: Lång stickad kofta
Kommentar: Sista de hade kvar!Butik: H&M
Pris: 199 99:-
Plagg: Lång, stickad tröja
Kommentar: Sååå skön! :)

Köpte även ett teckningsblock och lite "kolkritor". Jag har fått nåt ryck där jag vill teckna, haha.

Christmas gifts

Julgodis från Elin, huuuur gott som helst!
Berlock av Elin, det är två i ett halsband. I den lilla står det "be happy" och i den andra är det en bild på mig och en bild på Elin. Om det inte vore för att jag blir så ful på bild så hade jag öppnat och fotat.
T-shirt och body lotion från Amelie.
200:- på Akademibokhandeln från morbror och kusin.
Plånbok från storasyster och hennes kille.
OBJEKTIV!!! :D 55-200 mm, av morfar och sambo.
500:- på H&M från låtsasfarmor och farfar.
Skissblock och kolpennor av halvmorbror och hans familj.
Bok av en annan morbror med familj, haha.
UV filter, har redan det så bytte till ett polarization filter.
Väggkalender för 2011 av storasyster och hennes kille.
Stompfar av lillasyster.
MOBIIIIIIL :D av mamma och låtsaspappa.
Bok av låtsasfarmor och farfar.
Prenumenation på DigitalFoto i ett år, av låtsasfarmor och farfar.

Under the christmas tree

Det jag hittade under granen med en etikett med mitt namn på.

  1. Snabba Cash (från Felicia), Prime time av Liza Marklund och Den förlorade symbolen av Dan Brown.
  2. Tre chokladkakor från Lindt, Blueberry intense, Sea salt och CHILI. (Jag börjar ju käka choklad igen efter nyår!)
  3. Pyjamasbyxor! Såå sköna!
  4. Stickade vantar. Kommer ni ihåg att de stod på min önskelista? ;)
  5. FotoGuiden. Läsvärd tidning om man vill utvecklas som fotograf.
  6. Motljusskydd. Stod också på önskelistan. :D
  7. Varma och sköna strumpor/sockor. Behövdes nya!
  8. Lakan med resår. Har velat ha såna länge nu. :)
  9. Vävd halsduk. Jätteskön och passar perfekt till en jacka jag har beställt. :)
Plus allt detta fick jag även lite dollar (till NY-resan i vår!), vanliga svenska kronor (:D) och presentkort på H&M. ME LIKE!


Helt slut

Vaknade för ungefär en timme sen, är helt slut. Dagen igår blev lång, mycket prat och ja, allt krävde energi. Skönt att i alla fall få sova ut lite. Jag fick jättefina julklappar, från kompisar och familj! Jag har inte fotat alla julklappar ännu, har några kvar. Men under dagen ska ni nog se att det kommer upp bilder på bloggen :) Idag måste jag ta det lugnt, jag har blivit sjuk igen. Hoppas verkligen inte att jag blir så sjuk som jag var på höstlovet, minns ni? I do, hemskt var det. Ska nog vara snäll mot lillasyster, hon fick en videokamera igår så jag tänkte spela in en film med henne. Snäll storasyster hon har, haha!

God jul!


Merry Christmas!


The day before Christmas Eve

Sony a230 18-55mm SAM. Redigerad i Photoshop cs5.
Har snart städat klart mig rum, vet inte riktigt vad jag ska hitta på, kanske går ut och fotar, eller så sätter jag på en film. Det är i alla fall väldigt skönt att alla julklappar är klara! Behöver inte stressa med det nu. Imorgon blir det nog inte mycket uppdatering från min sida, men jag tidsinställer nog ett inlägg :)

Dan före dopparedan

Imorgon smäller det! Men det är ändå idag som är mysigast, tycker jag. Julstädningen är helt okej om man har julmusik, paketinslagningen likaså och uppesittarkvällen ikväll är också najs. De senaste åren har jag gått och lagt mig så tidigt som möjligt. Inte i år inte! Jag ska sitta uppe länge ikväll. ;) Passar på att önska er en god jul nu, vet inte hur mycket mer jag kommer vara inne innan imorgon.

Byta julklappar

Om nån timme (skulle jag tro) ska jag hem till Elin, vi ska bland annat byta julklappar. Det känns verkligen som att min julklapp är väldigt dålig, men man vet ju aldrig, kanske är jättebra haha. I eftermiddag/kväll ska jag passa kusinerna, lovade det när jag fick Photoshop. Nu ska jag äta lite lunch, ciao!

En dag och tre dagar

Jullov imorgon! Och så är det tre dagar kvar till julafton. Wonderful! Äntligen ledigt och skönt. Idag var inte heller så dålig. Halvdag i skolan vilket betyder endast tre lektioner. Så jag åkte och handlade några av de sista klapparna med mamsen och sedan dess har jag varit hemma. Har bland annat gjort lite julgodis. Snart ska jag äta, sedan har yngsta syrran julspel och sedan är det träning. Me like!

Emil Emil Emil

Bebis.♥


Läsarfråga

Tänkte ta upp en läsarfråga, personen har en blogg, men varför inte svara i ett inlägg så ser alla? :)

Anonym om Julklappar:
Hur mycket brukar du handla julklappar för?
Svar: Det är olika, till familjen brukar jag handla för 100-150 kr. Ibland lite mindre, ibland lite mer. Till kompisar varierar det mycket, de jag ska byta julklappar med brukar jag komma överens med. Vi bestämmer ett pris som är det vi ska hålla oss runt. Brukar vara mellan 50-100 kr. :)
Hoppas du fick svar på din fråga!

Från fotouppdraget


Christmas tree

Svart-vit eller färg?

Sista riktiga skoldagen idag. Känns sååå skönt! Imorgon är det bara halvdag och så slutar vi efter lunch. Det är bara tre lektioner kvar på 2010, fattar ni? 

Och vi har köpt julgran idag också! Och jag har grovstädat, finstädningen kommer på torsdag. Börjar äntligen få lite julstämning!

Julklappar

Jag och Elin var i Vällingby igår, köpte de två sista julklapparna. Det var kul att ses igen, väldigt längesen! Vi hann med en fika på typ Palles café eller nåt, hahaha. Jag har i alla fall fixat ett rim till Elins julklapp, väldigt dåligt, men det var svårt att komma på något. Har även suttit och försökt klura ut vad jag får i julklapp av henne... jag har kommit lika långt som när jag började- ingenstans. Idag kanske julgranen kommer upp, eftersom vi har så mycket julklappar som bara ligger på golvet i vardagsrummet. Innan det måste jag försöka övertala mami att hjälpa mig med en pepparkaksdeg, det är bara jag som inte gillar köpta pepparkakor! Hemmagjorda är alltid bäst. Nu ska jag redigera lite i Photoshop cs5 som jag fick igår :D

Christmas lights

Första inslagna paketet!

När jag vaknade imorse hade jag inte köpt en enda julklapp. Nu har jag köpt fyra av sju stycken och en av de tre sista ska göras. Därför kan man säga att jag är väldigt nära att vara klar med hela alltihopa. Dock har jag bara slagit en av dem och den är till kära Felicia. Det var ett väldigt slit att få tag i det jag ville ge till henne ska ni veta. Så blir hon inte nöjd, då ------! Hahah, det blir nog en bra present. She gave me the idea. :)

Babyface

På bilden: Marcell
Foto: Jag
Tack för alla fina kommentarer, ni är guld värda ♥


Tre gubbar, tre gubbar

Pepparkaksbak hos farfar idag. Förra året missade jag det, men i år var jag ju tvungen eftersom jag ska få en sådan julkänsla, right? Har ni tänkt på att det är väldigt mycket mat på julen? Julskinka, gröt, prinskorv och julgodis. Allt ska vara där. Julmat och ont i magen är två saker som är måsten på julafton!

Choklad

Första dagen på jullovet- jag njuter! Fick dock vakna tidigt, skulle till simhallen. Var där med Alexandra, men vi träffa en kille från skolan också. Jag och Alexandra simmade 14 längder, sedan kunde vi inte undgå att leka lite i barnbassängen där alla badleksaker finns. Jag började frysa snabbt, ville hellre motionssimma :P vi hann basta lite, äta på Burger King och köpa godis. Om en timme blir det film, middag, film igen och Robinson. Blir ett härligt avslut på lördagen :)

Julbord

Tänkte slänga iväg ett inlägg så här innan jag ska iväg julbord hos en kompis. Äntligen kanske julstämningen kan komma? Har höga förväntningar inför kvällen, haha. Men det är ju söta flickor som är där, så det är väl inte så konstigt?

Julen är här

Snart ska jag iväg till skolan. Måste springa snart, hoppsan. Idag är det julavslutning, sen looooov! I eftermiddag ska jag kanske iväg med mamma och köpa julgran, vi ska dock inte sätta upp den. Jag ber i alla fall om ursäkt för dålig uppdatering från min sida. Igår lämnade jag in det sista projektet, men nu är det klart och skolan är över för ett tag :) ikväll ska vi till min kusin som fyller 6 år idag! Grattis till honom!

I forgot to say...

Berättade aldrig det, men i början av december var det s:t Mikulás. Ett helgon som bland annat "firas" i Ungern. Han är typ som tomten, men han kommer inte med presenter. Har man varit snäll får man godis i skon, har man inte varit snäll får man en morot eller en potatis. Skon måste även vara tvättad och ren. Jag tvättade inte min sko, men jag har tydligen varit snäll för jag fick godis ändå :P fick en body lotion också. Godiset är dock slut, hehehe.

Åtta dagar kvar


Emil & jag

Familjen är inte hemma, så jag sitter med datorn i knät och kollar på TV. Det brukar jag inte få, haha. Passar Emil också, han är som ett litet barn, han hittar alltid något nytt att tugga på. Nu sitter han i alla fall snällt och tittar på TV med mig ;)

Raise your glass


Från igår


Bild från igår. Ta den inte, ni vet att även om jag inte skriver "felinia.blogg.se" så får ni inte ta den. Ni känner till lagen, och gör ni det kanske ni ska läsa på det ;)
Vi har elevens val i skolan, jag har slöjd för att höja mitt betyg. Imorgon är det sista dagen och på fredag är det avslutning. Behöver lite lov, det är iofs inte så långt, men jag behöver det ändå! Imorgon ska jag lämna in en stor uppsats som avgör hela religionsbetyget, jag har kämpat otroligt hårt med den, så jag hoppas att det räcker till det betyg jag vill ha! Nu ska jag skriva lite till, förbättra den, ciao!

I survived

Det gick bra. Jag överlevde. I början blev bilderna dåliga, men sedan började jag släppa loss lite och ändrade inställningarna efter vad jag trodde. Bilderna blev 100 gånger bättre! Hade ställt in i förväg, efter rekommendationer på internet. Ett tips till er som ska fota- don't ever do that. Kan inte visa några bilder idag, måste lägga in de på datorn först, och det är över 500 st. Först ska de som jag fotade för, få bilderna. De ska vara redigerade och märkta med mitt namn osv. Det tar en stund!

It may be winter outside


Det blir bara svårare och svårare att få fota syrran, numera får man muta med godis...

Vem kunde ha trott att jag vill träna när jag satt här i höstas och beklagade mig över att det var så tråkigt och alldeles för mycket? Nu längtar jag! Har inte tränat på flera veckor, längtar efter att få springa av mig trots kylan. Ska bli så otroligt kul! Ska åka om en och en halv timme, men jag vill åka nu-nu-nu-nu!
Goodbye for now, my dear friends.Nervositet

Jag har fått mitt första fotouppdrag. Ska fota en musikal. Måste prestera på plats, inga provbilder hit och dit. Det är betalning också, woho! Men jag hoppas det går bra, det blir ju reklam för mig också. Har ställt in några inställningar på M, tänkte köra helt manuellt. Blir det katastrof får jag prova att ställa om inställningarna. Blir det fortfarande inte bra får jag snabbt ställa om till Auto och köra så. Har inte behövt det när jag fotat tidigare, så jag hoppas verkligen att jag ska få slippa det.

Dubbel Lucia

Faktum är att bilden är tagen två på eftermiddagen...

Sankta Lucia... Blir dubbelt luciatåg för min del idag. Att titta på, menar jag då. Ett i skolan på förmiddagen (morgonen, gäsp!) och ett nu ikväll då jag ska titta på syrran som ska sjunga med sin klass. ;) Ska försöka fota lite då, men det är inte säkert att man får göra det under själva framträdandet, we'll see...

It hurts

Gammal bild

Jag har ont i hela kroppen. Inte nog med att jag inte har spelat fotboll på sex veckor, vi spelade dessutom cup inomhus och inomhus är alltid jobbigare trots att det bara är femton minuter-matcher. Jag har ont i vänster tumme, höger ringfinger, rumpan, benen och armarna. Otränad? Ja, och klumpig. Nog snackat om det.

Igår började vi med julstöket. Julgodis och julpynt blev det. Jag tänkte fortsätta på det spåret idag. Vi ska baka ännu mer julgodis, haha, och jag tänkte ta en sväng med kameran inomhus. Jag tänker inte gå ut för att fota än, har ingen lust att få tillbaka min hosta. Och blir det en lyckad kamerarunda så kommer ni att få resultat senare. :)

Snart dags att åka

Söta lilla Marcell. Han sover just nu, men han slutar aldrig kolla på mig när jag är i närheten. Han ler och skrattar hela tiden, när jag går så gråter han. Fick honom nästan att somna idag också, det är fan well done :P Snart ska vi iväg och fira morfar, men jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Måste tyvärr avsluta nu, ska packa ihop kameran och det innan vi åker. Hörs!

Julstämning


Gammal bild på mig, men den dåliga kvalitén är helt mitt fel.

Idag är en riktig juldag. Det ska julbakas, lyssnas på julmusik och i kväll/natt ska det spelas skinkcupen där man vinner en julskinka om man vinner gruppspelet. Om jag inte får julstämning av det vet jag inte vad jag kommer göra, för då måste jag vara ett omöjligt fall, eller hur?

Elins önskelista


1. Närbildslins 4+ - Något som skulle vara så användbart! Befinner sig riktigt högt upp på min önskelista, kan jag säga!
2. Converse All Star -  Jag har suttit och spanat på de här dojorna i snart ett år nu. Förut fanns de bara i USA och självklart så skeppas de inte hit. Men nu äntligen har de kommit till Sverige!
3. One Tree Hill säsong 3 - Jag har under året köpt säsong 1 och 2 så jag känner att det är dags för påfyllning! :D
4. Lång, långärmad stickad tröja - Har börjat förälska mig i långa tröjor och speciellt stickade. Ain't it beautiful?
5. Lång, kortärmad tröja - Som jag sa innan: Älska långa tröjor!
6. Vita, stickade vantar - Bilden är bara ett exempel, för jag har inga speciella som jag vill ha. Jag vet bara att jag vill ha ett par som är vita och stickade.
7. Ring i silver - Vem har missat den senaste trenden med ringar? Själv föredrar jag ringar som inte är så stora och drar till sig så mycket uppmärksamhet utan som är mer neutrala.
8. Lång, stickad kofta - Var tvungen att klämma in ett till klädesplagg, en lång mysig kofta. Oh...

Fredag, äntligen!

Fredag- YES! Snart kommer släkten från Ungern, mamma är och hämtar dem. Det blir tonfisk till middag, vet inte vad jag ska säga om det men jag ska nog överleva. Annars blir det nog Idol och jag ska vara med mitt kusinbarn, som är typ 6 månader. Jag ska lära honom prata svenska! :D

Nionde december


Look me in the eyes, and you'll see, what you mean to me

Hej! Hinner uppdatera lite snabbt innan jag ska iväg till skolan. Igår hann jag inte skriva, så fort jag kom hem från skolan skulle vi iväg på öppet hus. Det var Mediagymnasiet, inte riktigt som jag tänkt. Men om jag ska satsa på att bli fotograf ska jag gå där. Igår hade jag också sista musiklektionen på skolan, no more music lessons :( nästa termin kommer jag ha bild istället. Lite sorgligt känns det, att ha suttit där för sista gången och haft lektion. Aldrig mer, liksom. Idag har jag också sista slöjdlektionen :'( nästa termin är det hemkunskap. Idag måste jag plugga och sedan ska jag på öppet hus. Näst sista gymnasiet, Nackademin, i januari är det Rudbeck som gäller. Annars är det Engelska gymnasiet som kommer högst upp på listan! ;)

The world we do not live in


Soon

Jag har verkligen inte tid med bloggen just nu, sjukt mycket i skolan. Hade i alla fall spanska redovisning idag som gick otroligt bra. Nu har jag en jobbig matteläxa som ska lämnas in imorgon, ouch!

Mer jul

Jag har allt ogillat att julskyltningen börjar för tidigt. Jag börjar ändra åsikt. Jag behöver ju julskyltningen, för det är julkänsla. Jag kan till och med tycka att det är för lite julpyntat ute nuförtiden! Jag vill ha mer jul! Jag ska lyssna på julmusik varje dag, öppna julkalendrar och dricka glögg varje dag. Jag vill ha mer jul.
Adolphson och Falk - Mer julMycket som händer i veckan

Idag blir det inga bilder eller något, min dator är trasig igen. Jag förstår verkligen inte vad det är för fel på den! Den hackar, låter konstigt och ibland kan jag varken röra musen eller stänga av den. Då är det bara att ta ut batteriet. Önskar mig en Mac dator i julklapp, men det är bara att drömma vidare för de är väldigt dyra :P Den här är det i alla fall två öppet hus, Mediagymnasiet och Nackademins gymnasium. Lillasyster har också en julshow i sin skola, men jag vet inte om jag orkar gå ^^ På fredag kommer lite släktingar från Ungern, som ska bo hos oss. Nu ska jag sluta skriva om min vardag, för det är tråkigt och ingen vill ens läsa det, haha.

Right now is the beginning of the rest of your life


A must for christmas

De måste verkligen ha varit stolta när de kom på den sloganen. "A must for christmas" - daa, det stämmer ju! Fast sedan så är det ju must på påsk också. Men för mig så är must lite med jul än påsk. Visst är det så? Christmas beats easter. Så, är must mest påsk eller mest jul för din del?
Trevlig advent!

Var ska ni fira jul?

En liten fråga till er läsare, var ska ni fira jul i år? Jag och min familj ska fira hos morfar och hans sambo. Mormor, min ena morbror och hans barn, min andra morbror, hans fru och deras två barn och min storasysters pojkvän. Det blir alltså ungerska släkten (utom mormor, hon är dansk). Det brukar bli ett vanligt, svenskt, julbord. Men också lite ungersk mat, såsom kalkon och karp (jag äter inte karp). Men, var ska ni fira? :)
Nu blir det film med mamma, ciao!

Oh yes

Vet ni? Hela tre julklappar är klara! Det är otroligt för att vara jag. Jag är så seg på att hitta julklappar. Var och sålde julblommor med Maria, det gick inte så bra. Många var inte hemma. Några köpte, men mer än 50% sa "jag ska tyvärr inte fira jul hemma". Sedan var jag och handlade lite julklappar med Amelie, nicenice! Nu måste jag plugga matte och SO, ciao.

Time's running away

I wish I could press pause.
Maybe even rewind.
Or shall I skip everything by pressing fast forward?

Första paketet i kalendern

Boken "Det fattas en tärning" av Johanna Thydell, hon skrev även "I taket lyser stjärnorna". Art pen "big brush", skin tones. PITT graphite pen. Sudd, pennvässare och blyertspennor/skisspennor.
Idag är det lördag och jag öppnade mitt första paket i kalendern. Min lillasyster har varje dag, jag har varje helg fram tills den 24 december. Jag brukar få lite dyrare saker då, och idag fick jag det här. Tomten *host* låtsasfarmor och farfar *host* visste att jag önskade mig "Det fattas en tärning" och ritmaterial, jag fick båda! ;) brukar inte få så här mycket i ett paket, men jag blev otroligt glad iaf!

I'm really sorry!

Jätteledsen att jag inte uppdaterat, har varit på öppet hus varje dag! Var på Kungstensgymnasiet igår och det var en besvikelse. Skulle åkt till Viktor Rydberg idag, men det blev nåt fel så vi kom dit när det var slut. Imorgon ska jag upp för att plugga och sedan sälja julblommor med Maria!

Internet, internet...

Internet ville inte funka på min dator igår. Startade om internet massvis med gånger men det ville inte fungera. Och funkar inte nätet, då funkar inte Facebook, bloggen eller Spotify. Spotify fungerar faktiskt, de låtarna som man har på datorn i alla fall. Så igårkväll blev det till att lyssna på en massa gamla ABBA-låtar.
När jag var liten var jag ett riktigt litet ABBA-freak. Jag kommer ihåg hur jag var på nedervåningen, bad mamma sätta på ABBA GOLD-skivan och koppla in micken. Sedan hoppade jag runt och sjöng för full hals. Självklart var det en speciell låt jag sjöng till. Alltid var det Mamma Mia - ALLTID. Och lilla jag som inte kunde engelska då hittade ju på ord som var som det lät i låten. Haha, när man är liten är man nog som roligast.

Öppet hus

Jag var, som Elin, på öppet hus på Engelska gymnasiet igår. Det kan nog bli mitt första val, om jag kommer in. Ska rikta in mig på bild och då måste jag göra intagningsprov. Idag är det öppet hus igen, Kungstensgymnasiet denna gång. Intagningsprov där med, men i foto. De hade högre intagningspoäng än Engelska gymnasiet förra året, måste ha många MVG:n när jag går ut! :o

Open house

Har varit på mitt första Öppna hus idag. Fast egentligen inte, för det hette Open House, eftersom det var på Engelska skolan. Riktigt sugen på att börja där! Gillar speciellt att man blir indelade i olika "houses", lite Harry Potter över det hela, alltså!
Nu har jag precis betat av två läxor, så nu ska jag vara lite social, sedan blir det till att lägga sig. Hoppas ni har det bra i vinterrusket!

bloglovin
RSS 2.0