Ladda inför skoljoggen!

Nu ska jag gå och sova :) börjar halv tio imorgon (yeees!), men om jag går upp lite tidigare kanske jag hinner plugga lite. Kanske slänger in ett inlägg på morgonen. Annars är en eventuell joggingtur planerad imorgon, behöver komma igång inför skoljoggen, då vi joggar en mil. På eftermiddagen/kvällen ska jag plugga lite, så imorgon kväll borde det i alla fall bli ett inlägg. God natt!

Kort på kort i ram

Som sagt, jag var hemma sjuk idag. Så då var jag ju tvungen att hitta på något. Så förutom att jag har gjort SO-läxan så har jag skrivit ut de bilder jag vill sätta upp på väggen och även ramat in dem. Nu gäller det bara att be pappa lite snällt att sätta upp lite krokar på väggen.


Kvalitén på den här bilden suger, det vet jag, men det är för att det är så dåligt ljus i mitt rum och annars blir det en stor spegelbild av en lampa eller en blixt i glaset. Men jag har en fråga, ska jag byta ut någon av bilderna? Någon som inte riktigt passar in, menar jag då. Vilken i så fall? Kommentera!


Light

Idag hade vi sista skolfotot, sista i skolan, sista i grundskolan. Måste erkänna att det var lite jobbigt. Tyckte inte jag såg speciellt bra ut heller, men jag slutar ju om ca ett år så så är det ingen som träffar mig ändå! Vill fota, rita, läsa, se på film och massa saker, allt annat än att plugga just nu! Hur många projekt som helst och allt ska vara klart samtidigt. Men, får väl tänka på varför jag pluggar också, kommer jag in på en fotolinje på gymnasiet kommer jag läsa väldigt mycket foto! :D

Hemma

Ingen skola för mig idag, inte. Jag kommer i stället att sitta och snörvla, nysa och hosta här hemma. Har ont i kroppen också, men vet inte om det beror på förkylningen eller matcherna från helgen.

Vad jag ska hitta på under dagen har jag än så länge bara lite tankar om än så länge. Är ganska säker på att jag ska plugga lite SO i alla fall. Då gör man faktiskt lite nytta, trots allt. Otroligt nog är jag ganska sugen på att rita lite också. Kanske tar jag tag i att skriva ut de bilder jag planerar att rama in också. Jaja, vi får se. Ska försöka hitta på nåt att göra nu, så hejdå!


I got my eyes on you






Canon EOS 1000D
EF-S 18-55

Har inget bättre att ge er. Inspirationen är på botten, tillsammans med min hälsa. Jag hatar att vara förkyld. Usch och fy!


I'm sorry

Kan inte uppdatera idag, inte lägga upp bilder heller (sitter vid mammas dator). Ska plugga och se "Fångarna på fortet" och "Time out", så tyvärr, inte idag!

/Felicia

I want it all

Jahapp... då börjar helgen närma sig sitt slut. Det har gått väldigt fort, känns inte som att jag hunnit med något speciellt. Jag städade rummet i fredags, det ser ut som ett bombnedslag igen, har i alla fall träffat lite släkt och pluggat en hel del. Men det betyder såklart inte att veckan blir lugn... har projekt, prov och "småläxor" som måste göras. Nu ska jag i alla fall läsa en bok, Small steps, som vi läser på engelskan, det räknas faktiskt inte som en läxa ;)

Runsten

Måste säga att det tillhör inte direkt vanligheterna att jag fotar runstenar! Det var riktigt roligt, men jag skulle vilja ha ett vidvinkel objektiv, då hade jag nog fått bilderna som jag velat. Nu ska jag snart titta vidare på "Bröllopsfotografen" som går på TV4!

Jag, Elin...

erkänner härmed att jag har tittat på ett av tv4's mainstream program. Fy på mig. Men faktum är att jag gillade Dansfeber. Mest för alla härliga låtar, men danserna var roliga och titta på också. Dessutom så dansades det till en gammal favorit, nämligen What a feeling med Iren Cara från filmen Flashdance. Men personligen föredrar jag den när den framförs av Agnes, eftersom det var den versionen jag hörde först. Vad tycker ni?


Orginalet


Agnes version

Vilken gillar du bäst? Kommentera!

Ingen straff här inte!

Kom hem för ett tag sedan, och sedan dess har jag duschat och käkat. Så det är väl på tiden att jag uppdaterar er lite också.

Matchen slutade inte som jag ville, alltså förlust, med 3-1. Två måls skillnad precis som i våras. Det positiva med matchen var att jag vid två tillfällen fällde en av motspelarna i straffområdet (inte särskilt snyggt heller) utan att det blev straff. Kanske inte något att skryta om, men erkänn att det är ganska kul att reta upp motståndarna?

Bara för att jag har varit så dålig med bilder de senaste dagarna så ska jag slänga in en gammal bild från segligen tillsammans med Felicia. Bara för att jag gillar färgerna. Enjoy!


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm


Shopping

Köpte en kalender till skolan idag, gjorde min egna design :) Resultatet ser ni ovan, ganska nöjd. Satt länge och fixade, så det tog en stund. Vad tycker ni?
Nu blir det middag- hamburgare!

Match

Tänderna är fortfarande ömma. Känns riktigt dåligt eftersom det är match idag. Kommer inte våga nicka eftersom man oftast biter ihop med tänderna då. Så det kopper undvikas. Hårda bollar i alla fall.

Matchen kommer spelas mot Sollentuna i alla fall, på bortaplan. Är inte riktigt taggad än, men jag känner på mig att det kommer komma. Det är alltid svåra matcher mot dem nämligen, och jag är riktigt sugen på en vinst!

Har inga bilder att bjuda på idag heller, har helt enkelt inte tid att gå ut med kameran längre. Och då har vi inte ens börjat få läxor än!


Massage

Äntligen helg! Har kämpat hårt i skolan så jag tycker att jag förtjänar lite ledigt nu. Tyvärr måste jag städa rummet... Skulle behöva plugga, men plugga på en fredag, usch. Fick i alla fall massage av lillasyster nyss, hon har i läxa att göra goda gärningar och sedan skriva ner dem. Me like! :)

My teeth hurt!

Alltså, jag har numera tandställning! Här får ni bevisen:




Klaga inte på bilden! Var inte särskilt noga när jag tog den, så kvalitén är inte den bästa, och definitivt inget man vill hänga på väggen. Som ni kanske förstår av rubriken så har jag ont i tänderna. De kliar, liksom. Lite svårt att förklara. ;) Nu ska jag hitta på nåt annat att göra, tjoflöjt!


Sista dagen utan...

Tandställning! Tror jag i alla fall. Är 99% säker på att det är imorgon den kommer sättas in. Hoppas nästan på det. Så att det blir klart någon gång. Då kommer i alla fall garanterat en bild på den upp på bloggen, promise!

Nu på eftermiddagen blev det en snabb shoppingtur tillsammans med Ellen. Därför har det inte blivit något inlägg tidigare, eftersom jag precis har kommit hem från dagens träning. Så istället för att tråka ut er mer med meningslösa meningar, så slänger jag in lite bilder på kläderna. :)


Plagg: T-shirt
Butik: H&M
Pris: 149kr


Plagg: Sweatshirt
Butik: GinaTricot
Pris: 199kr

Och sedan en halsduk på GinaTricot, som jag inte hittar på deras hemsida. Det var allt för mig, tack och hej!


Danmark

Har mycket att göra, läxa i nästan varenda ämne... så bara att sätta igång! Så länge kan ni kolla på de här två sjukt roliga bilderna, haha. De fotade storasyster i Danmark. "Snor" är koppel och "Balle" är ett namn på en bokaffär. Har en till men den hittar jag inte.

Blandat från Ungern

Blandade bilder från Ungern. Åh vad jag längtar tillbaka! Skulle kunna tänka mig att åka dit nästa sommar, men flyga istället för bila. Hatar långa bilresor, jag sover, när jag vaknar mår jag jätteilla, somnar igen, vaknar osv. Känns som lite onödig tid, hehe. Men det är klart, det var roligt att få vara i Tyskland och Österrike också! Men nej, flyg nästa gång

Börjar sent, slutar sent

Som vanligt innan jag börjar skriva så tänkte jag meddela er något som inte har med bilder eller min vardag att göra. Det är nämligen så att inlägget innan det här var det 200:ade inlägget! Nice va? Menmen, det ar inte mer än det.

Dagens skola började klockan elva, och slutade kvart i fyra. Och däremellan hade vi även haft en håltimme (inklusive lunch) på två timmar. Men då kanske det blir håltimmar? Aja... Är i alla fall åter stärkt med hjälp av mellanmål bestående av Special K och smoothie - det bästa mellanmålet som finns, enligt mig. Men nu måste jag ta tag i en miniläxa vi har fått, nämligen SO. Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske fortsätte dregla över lite kläder jag har hittat på hm.se. Kanske lägger ut dem som en collage sen? Jaja, hejsvejs!


Jag 'hjärta' dig

Idag i skolan fick vi en katalog med olika gymnasium, tester mm. Började läsa litegrann och det var väldigt intressant. Just nu lutar det åt media, inriktning foto & bild. Musik är också ett roligt ämne, men när det kommer intagningsprov är det körigt... Det ska jag i alla fall kolla mer på senare, måste plugga lite först. Behöver vila också, förkyldningen vill inte ge sig!
/Felicia

Skolfoto

Hej alla glada!

Det var skolfoto idag, som sagt. Och jag har ingen aning om hur jag blev. Bara att jag blundade på ett av tre porträttkort, så chansen att något blev bra sjönk ju ganska snabbt. När det gäller gruppbilden så är jag ganska tveksam. Var tvungen att sitta ner, vilket inte är min starka sida. Lång som jag är så är jag van vid att alltid få stå. Jag har suttit ner kanske tre gånger nu då.

Under dagen har vi fått vår första läxa också. Om hur Sverige styrs, men partierna, statsskick osv. Den är tills på torsdag och inte särskilt komplicerad så den tar jag itu med imorgon. Imorgon börjar jag dessutom elva. Nice va? Det beror på att jag inte har slöjd, alltså så kommer jag börja elva ända fram till veckan efter höslovet. Ännu mer nice!

Nu måste jag byta om, träning om en liten stund. Ciao!

 

Fler bilder från seglingen

Nu ni! Just nu är jag på toppenhumör, läxförhören är gjorda och det gick bra, det är onsdag imorgon, vilket innebär att musik står på schemat! Helt klart favoritämnet. Men nu när jag har tid så ska jag försöka lägga upp fler bilder från seglingen ;) Alla tre ovan är från seglingen och Ungern, den översta är från ett museum om skolan förr. Det var riktigt intressant, förutom en film som alla andra verkade tycka var intressant, haha. Den mittersta är båten Fiorella. Och den sista ser ni nog vad det är... den är jag nöjd med!
Nu ska jag göra matteläxan, ciao!
/Felicia

Ont i kroppen

Jag trodde att träningen idag skulle vara lätt. Tror inte man kunde haft mer fel. Jag lovar att jag kommer ha ont i hela kroppen imorrn. Det är tur att det inte syns på ytan (förutom blåmärken och liknande, men nåra sådana har jag inte) eftersom det är fotografering imorrn. Det positiva med att det är så tidigt är även att tandställningen jag snart ska få inte kommer synas - wiho!

Som tack för alla nya besökare och kommentarer kommer nu en bild, som är tagen för ganska länge sedan. Har inte hunnit ut med kameran på ett tag, men ska försöka komma ut snart. Därför blir det alltså en gammal bild. Den är tagen i Mexico i april, tror jag minsann att det var.


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm


/Elin

Time out

Wow! Jättemånga kommentarer, vad glad man blir :D jag själv brukar själv vara väldigt slö när det gäller att kommentera andras bloggar. Men måste säga att nu tycker jag det är roligt att kommentera andras! Det finns alltid något positivt om alla :)

Jag är fortfarande sjuk, hade feber i helgen. Får se om jag orkar imorgon, men har två läxförhör så det är nog bäst att gå. Ett läxförhör var egentligen till fredag, men så plötsligt säger läraren att det är tills imorgon. Jag fick panik och började plugga så fort jag kom hem. På grund av det kan jag tyvärr inte hålla er uppdaterade med bilder mm. Imorgon har jag inte så mycket att göra, så då ska jag försöka lägga upp bilder!

Ska förresten läsa en klassiker på svenskan, väljer mellan "Robinson Crusoe" och "Hemsöborna". Tänkte om någon har läst de eller har läst en annan klassiker som är br. Några tips?

Nu ska jag se "Time out". Hörs!

/Felicia

You don't know

Hejsan allihop!

Innan jag skriver något annat så måste jag bara berätta att det är jättekul med så många besökare. Nytt rekord igår igen! Inte med så mycket, men det är i alla fall ett rekord. Dessutom börjar kommentarerna ramla in. Wonderful!

Angående skolan så har jag inte så mycket att skriva, så den hoppar vi. I övrigt har jag inte heller så mycket att berätta, förutom att jag ska iväg på träning om en stund. Kommer inte träna så hårt idag på grund av helgens matcher, men kände att jag skulle släpa mig ner i alla fall.

Eftersom det blev ett så tråkigt inlägg så bjuder jag i stället på en låt, som verkligen är värd att lyssna på. Ciao!


Milow - You don't know


Tredje gången gillt? Nej.

Nej, det blev inte vinst den här matchen heller. Men det blev oavgjort vilket jag inte är missnöjd med. Vi hade trots allt ledningen ett tag. Och domaren var ju inte världens klokaste heller. Bjuder er på ännu en randombild, som inte är särskilt speciell.




Chain


Fotad med mammas kamera för ett år sedan, ungefär.

Som ni kanske redan har förstått så är det match idag också. Känner mig inte allt för sliten från igår, så förhoppningsvis kommer det gå bra idag. Fram tills matchen så hoppas jag bara att jag kommer på nåt att göra, har inget jag orkar göra. Kanske ska jag vara duktig och städa? Vi får se.


Du är bäst

Idag ska jag plugga nästan hela dagen! Känner mig ganska duktig från gårdagen, lärde mig tre sidor med glosor (samhällsekonomi), började på matteläxan och började lite på spanska glosorna. Får försöka vara lika effektiv idag, så får jag mer tid till att redigera bilder osv. Stort tack till Elin i alla fall, hon har gjort sjukt mycket med bloggen, för att den ska bli bättre osv! Du är bäst! ;)
/Felicia

Förkyld

Den här helgen blir det inte många inlägg från min sida, har blivit sjuk. Vaknade sju i morse av rejäl huvudvärk, täppt, ont i kroppen och ont i halsen. Kollade om jag hade feber förut, på gränsen. Behöver verkligen bli frisk tills på måndag... kan inte missa något! Nu tror jag att jag ska sätta på en film eller något, sedan sova tidigt :)
/Felicia

Sjukt nöjd

Kom precis hem från Dam-matchen och ska snart hoppa in i duschen. För er som undrar hur det gick kan jag glatt meddela att FC inte släppte in några bollar i kassen idag. Och ja, jag stod i mål. Att det är första matchen där Vallentuna inte gr mål, dessutom, gör det hela mycket, mycket bättre. Men utan alla andra duktiga spelare i Dam-laget hade jag aldrig klarat det, så det är absolut inte min förtjänst.

Nej, nu måste jag in i duschen, hejdå!

/Elin

Random

Match mot Vallentuna som väntar idag. Serieledarna i damserien. Hoppas jälvklart på vinst, Vi får se hur det går. Jag vet att jag kommer göra mitt bästa i alla fall.

Här kommer en lite randombild.


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55 mm


/Elin

Sjuk

Nu ska jag gå och lägga mig. Har tittat på Glee och ritat hela kvällen, började som ett porträtt av Rihanna och slutade som... ingen, haha. Det blev inte Rihanna, upptäckte lite småsaker mot slutet som gjorde att jag inte kunde avsluta teckningen som jag hoppats. Jag har blivit sjuk, så ska försöka sova mycket. Imorgon blir det plugg, fira kusinen och ännu mer plugg! God natt på er :)
/Felicia

Bitter? Nej för tusan! :)

Varför ska man vara arg när man förlorar mot ett bättre lag? Jag ser ingen mening i det i alla fall. Nu gäller det i alla fall att tagga till under natten till morgondagens match. I brist på annat att skriva så bjuder jag er på en av mina nya favoritlåtar. Ciao! :)



/Elin

AIK

Om lite mer än två timmar så är det dags för match. Det är Allmänna IdrottsKlubben står för motståndet. Senast så gick det inte jättebra. I halvtid var det lika, men stack de ifrån. Vi får hoppas att det går tvärtom den här gången.

Har inte så mycket mer att säga, over and out!

/Elin

I can't get my eyes from you

Bjuder på två redigerade bilder under tiden jag pluggar samhällsekonomi! Tänkte fota lite självporträtt senare, blir det bra bilder lägger jag upp dem :) Nej, nu måste jag börja plugga, tre sidor med glosor som vi ska kunna på tisdag. "Härligt!"
/Felicia

Boats


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

/Elin

Home

Kom hem för kanske en och en halv timma sedan. I skolan har vi inte gjort särskilt mycket. Vi har lyssnat på rektorns - tråkiga - tal, varit i klassrummet, fått scheman och samtalstider. Eftersom schemat inte var helt korrekt så lämnade vi tillbaka det. Men i stort sett så såg det ut som om vi kommer sluta runt fyra varje dag. Attans.

Tänker slänga in ett bildinlägg lite senare. Ciao. :)

/Elin

9:an

Så, idag börjar jag alltså nian. Kommentarer? Har inga, helt ärligt. Känns ganska skönt att börja sista året i grundskolan för att i fortsättningen bestämma mer själv över min utbildning. Okej, nu lät jag som värsta genius. Men att plugga det man själv vill kommer nog göra skolan något roligare. Men för det måste jag vänta ett år.

Men när vädret ser ut så här utanför fönstret - molning, grått och med regn i luften - så får man inte lika stor ångest som om det skulle vara soligt, 30 grader och inte den minsta vind som gör att man bara vill slänga sig på cykeln och åka till stranden i stället. Så det kanske är därför det inte är så hemskt?

Nu ska jag försöka hitta på något att göra innan jag ska sätta mig på cykeln och möta upp Malin och sedan Ellen. Ciao så länge!

/Elin

Nails


Materialet som användes...


Sedan resultatet.

Båda bilderna är fotade med Canon EOS 1000D.

Angående resultatet så är jag mycket mer nöjd med vänsterhanden, vilket kanske inte är så konstigt. Men jag är ändå nöjd med naglarna, och efter lite träning så kommer det förhoppningsvis se ännu bättre ut. Får se om jag slänger in ett inlägg till ikväll. Nu ska jag i alla fall pyssla om fötterna lite också. Ciao!

/Elin

Cykel

Fotad med Sony a230. Redigerade i Picasa 3.
Dagen idag var väl sådär. Vanliga lektioner igen. Fick prov på matten, som jag gissat. Men på musiken gick det bra! Vi skulle spela bas och gitarr, man skulle improvisera ett solo som var i takt till synten som läraren spelade på. Det gick riktigt bra ;) Nu ska jag vila, ciao.
/Felicia

Fransk manikyr

Har precis ätit lunch, och dessförinnan var jag i centrum med mamma och syrrorna. Därifrån fick jag med mig ett franskmanikyr-kit, som var det enda jag planerade att köpa. Därför så planerar jag nu att prova det och på så sätt njuta lite av det sista på sommaren. Om resultatet blir bra så kommer ni få se resultatet sedan. :)

/Elin

Last day

Det är sista dagen på sommarlovet. Känns ganska konstigt, faktiskt. Faktum är att jag just nu är helt likgiltig inför det, precis som innan sommaren. Det kändes då helt naturligt att vara ledig i tio veckor, och nu känns det tydligen helt naturligt att återvända till skolan. Är det negativt eller positivt?

Så vad gör man en dag som denna? Tanken var från början att jag skulle in till stan med Malin, men nu blev det inte så. Så jag får helt enkelt hitta på något annat. Förslag, nån? Ha det så bra resten! Njut nu av det sista. :)

/Elin

Emil

/Felicia

Black and white


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

/Elin

Andra skoldagen

För en liten stund sen kom jag hem från skolan. Vi var i aulan (jättetråkigt), fick våra skåp och material. Imorgon börjar lektionerna och allt blir som vanligt. Har tur som börjar halv tio, men jag är väldigt trött. Så ska snart äta mellis, vila och sedan plugga lite. Kanske drar ut och springer senare, vore skönt!
/Felicia

Robot

Hejsan alla där ute!
Humöret är verkligen på topp, eftersom besökarna på bloggen stiger! Wonderful! Jag hade varit ännu gladare om jag inte hade varit stel som en robot idag.

Tack vare dubbla matcher i förrgår och en träinng igår - visserligen ganska lugn, men ändå - så värker alla lederna i min kropp så fort jag rör mig det minst. Jag har ont i nacken, axlarna, höfterna, hela benen och till och med fötterna. Usch och fy. Förhoppningsvis så är värken borta till torsdag i alla fall, då det är träning igen.

På torsdag så är det inte bara träning. Det är skola också. Det är värre än att ha ont i hela kroppen, kan jag säga. Det enda positiva är väl att man får träffa alla igen, och att det är så kort. Men nej, det känns som om jag inte är klar med sommarlovet än. Men jag ska inte klaga, Felicia den stackaren har ju redan börjat.

Sköt nu om er därhemma, ch ta tillvara på det sista av sommaren!

Ciao
/Elin 

Kunskapens äpple

Så har man varit i skolan då! Fick scheman och planering. Verkar som att jag har hamnat med ett bra gäng! Imorgon slutar jag ett, då är jag osäker på vad jag ska göra... Men är inte riktigt van vid att gå upp tidigt (försov mig i morse så Romina fick vänta, hehe) så jag är ganska trött. Så ska börja fixa mig för att snart gå och lägga mig!
/Felicia

Chess




Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

Snacka om perfekt att fota i svart-vitt!

/Elin

Slut

Jahapp, då var sommarlovet över för min del. Imorgon är allt som vanligt igen och hösten närmar sig. Den här sommaren har varit den bästa på länge, har varit hemma väldigt lite. Har varit i Ungern, seglat med Elin, Gröna Lund med Elin, ätit glass, solat, badat, fotat, träffat kompisar, varit på bio och massa annat. Men det bästa är nog att jag aldrig kunnat svara på datum, har inte haft någon aning. När man inte vet det, då är det lov på riktigt, haha. Men imorgon sitter jag i alla fall i skolbänken igen... men kul att få träffa kompisar, ganska många jag inte träffat på hela lovet ;) Nu ska jag ta fram lite gamla skolgrejer och läsa igenom dem. Jag har en känsla av att det blir som förra året, oförberedda prov!

Fotboll

Det är säsongens första matcher idag. Om jag är taggad? Nej, allt annat än taggad, faktiskt. Känner mig trött och seg i hela kroppen och en bra insats känns väldigt borta. Först ska jag vara målvakt med damerna. Det känns extra pirrigt eftersom jag inte har stått i buren på kanske två-tre månader om man räknar bort träningen i torsdags. Och i torsdags stod jag bara och tittade när bollen rullade in i mål. Så nej, det känns inte bra.

Vad gäller matchen efter så kommer jag spela ute. Då är det "seg-i-kroppen"-delen som gör att det inte känns bra. När jag väl har börjat springa så kommer motståndaren vara förbi. Tummen upp på det, va?

Nu har jag i alla fall fått skriva av mig lite. Någon som orkar hålla tummarna för mig?

Ciao,
/Elin

Autumn

"If it's true that autumn is closing in, I don't want to play this game anymore."


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55 mm

/Elin

Sorry!

Det här inlägget skulle egenligen läggas in igår, men då funkade inte sidan där jag vattenstämplar bilderna, vilket den inte gör idag heller. Därför gjorde jag detta i picasa istället, så vattenstämpeln kommer vara annorlunda nu. Ledsen för att jag inte har lagt upp bilderna tidigare!




Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm
 

/Elin


I see you


Elin på bilden och jag bakom kameran. Redigerad i Picasa 3. Fixade till kontrasterna, belysningen och skuggorna.
/Felicia

Segling 2010

Från seglingen. Har redigerat kontrasterna i Picasa 3.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, mer än att städa lite snabbt och fixa med alla skolsaker. Ska försöka uppdatera i helgen, för sen när skolan börjar kommer jag inte ha tid. Har sett planeringen.... usch. Men i alla fall, i helgen ska jag försöka lägga upp massor av bilder ;)
/Felicia

Foto

Dagen spenderades som planerat med Ellen. Vi åkte iväg till Görväln med förhoppningar om att få fota lite kossor och får, men tydligen så var de inomhus eller något fr vi såg inte skymten av dem. I stället blev det porträttfoto och även lite naturfoton. Tänkte vara lite snäll och bjuda er på dem så fort jag har redigerat dem. :)

Sedan på kvällen var det träning. Då fick jag även veta att det är två matcher i helgen, bägge på söndag, direkt efter varandra. Först med damerna och sedan med vårt eget elit-lag. Så då blir det till att stressa en aning.

Nu ska jag återvända till teven, och jag ska även försöka uppdatera er med ett bildinlägg senare. Ciao!

/Elin

The day after yesterday

Har ingen aning om vad jag ska skriva. Som ni vet så var det bio idag igen, Karate Kid. Måste säga att jag gillade den skarpt. Kanske lite för vanligt budskap med den, men själva handlingen var annorlunda så jag gillade den därför. Efteråt blev det en snabb lunch med Felicia, snabb titt på rean och köpte även lite saker inför skolstarten, som jag helst inte tänker på.

Imorgon verkar det som det blir en liten fototur med Ellen och sedan träning. Ska bli riktigt kul att träffa henne eftersom det var riktigt länge sedan. Men nu ska jag sova, måste vända tillbaka dygnet... Sov sött!

/Elin

Bio

Igår var det bio med Felcia och familjen - Kommisarie Späck. En av de roligaste filmer jag sätt, men kanske lite gross ibland. Och antagligen ännu roligare om man sett Beck innan eftersom det är en parodi på den serien.

Idag blir det också bio, för att vi ska göra slut på en massa biocheckar innan de går ut. Så idag ska jag och Felicia se på Karate Kid. Vi har även kommit fram till att vi vill se tusen andra filmer tillsammans också, så nu gäller det att ha pengar och ledig tid under hösten! Förhoppningsvis så kan mitt medlemskap i Bioklubben hjälpa till lite grann med det. En speciell film som jag längtar till är "Vampires Suck". Den omtalade parodin på Twilight. Trailern är sjukt rolig! Sök på den på youtube. ;)

Nu måste jag gå, ciao. :)
/Elin

Studsmatta

Fotad med Sony a230. Har endast redigerat kontrasterna. Gillar inte att redigera sommarbilder så mycket, tycker de ska vara som de är (förutom när man fotar närbild, då kan en redigering göra bilden bättre). Men sommarbilder kan ofta bli "överredigerade" och då känns det inte som riktiga sommarbilder längre, haha.
Bio med Elin och hennes familj idag, var riktigt roligt! Imorgon blir det bio igen, haha. Inget fel med det, älskar bio :) nu ska jag börja fixa mig, sova tidigt!
/Felicia

Hahahahahaha

Hej :D
Nu är vi hemma hos Felicia och har precis gjort chokladbollar. Nu ska vi gå och spela TV spel, så ni får en rolig historia.
"Lärarinnan till Alexander:
- Om jag säger "Jag är vacker", vilken tidsform är det då?
- Det måste vara 50-talet."
HAHAHAHAHAHA.

Bilder ljuger


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm
Redigerad i: Photoshop Elements

/Elin

Like a bird in the sky

Bjuder nu på ytterligare en solnedgångsbild från seglingen. Tror jag har ett trettiotal solnedgångsbilder, från bara den resan, haha. Tänkte passa på att det är dags för säsongens frsta träning idag! Oh, vad kul det ska bli!


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

/Elin

Pokerface

Det här med att komma i säng i tid... har inte riktigt skött det. Men nu ska jag i alla fall sova, god natt!
/Felicia

Thunder

Bara jag som älskar att somna på kvällen när det blixtrar och dundrar utanför fönstret? Dessutom hör man oftat regnet som strilar ner för fönsterrutorna. Jag skulle aldrig klara av att vara ute i det vädret på kvällen, ensam, men om jag får sitta inne och känna mig trygg så gör vädret mig inget ont, snarare att jag får lätta att slappna och somna.

Fast igår var det nästan på gränsen. När blixten lysste upp himlen, lyst den även upp imtt sovrum genom rullgardinerna. Och när åskan kom några sekunder senare skallrade det i rutorna. Men mysigt var det - som alltid!

Bjuder en låt, som passande nog heter Thunder. Jag tipsar om den här gruppen, nästan alla av deras låtar är bra. :)


Boys like girl - Thunder

/Elin

Godnattvisa

En låt man som man blir lugn av, och som passar att varva ner till eller somna. Varsågoda!


Milow - Out of my hands

/Elin

9A

Bild från förra årets segling.
Igår fick jag veta min nya klass till hösten...om en vecka. Det är bra klasskompisar, bra mentorer och helt okej schema. Senaste dagen är 15.50 och börjar tidigt (8.15) en dag i veckan, annars mellan nio och halv tio! Dock gillar jag att börja tidigt så jag får sluta tidigt. Jag är i alla fall jättenöjd, så sista året kan bli ett riktigt bra år :)
Idag träffade jag Amelie, vi åt godis och spelade TV spel. Märkte nu att vi spelade lite för länge, jag är alldeles dåsig och jättetrött. Bäst att jag sätter igång med städningen innan jag somnar ;)
/Felicia

Sunset

I brist på något att skriva så tänkte jag bjuda er på den bild som jag för tillfället använder som bakgrundsbild. Har, som ni kanske förstår, fotat den själv. Enjoy!


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

/Elin

Görväln

Dagen har spenderats - från klockan ett idag till halv fem, cirka - på Görväln tillsammans med Nanna. Duktiga som vi var "hoppade" vi i vattnet, men lyckades med undret att inte blöta håret. Faktum är att vi till och med var i ett litet tag. Vi simmade från bryggan, ut till bojarna, stannade där ett tag och simmade sedan in igen. Efter det så käkade vi lunch/mellanmål och glass och samtalade under tiden. Najs!

Jag avr tvungen att bryta upp med Nanna ganska snart, eftersom jag fortfarande har kvar Pass 3 på träningsschemat den här veckan, för att inte säga hela sommaren. Nästa vecka drar träningarna igång igen - som jag längtar!

Innan jag stänger av datorn för idag så ska jag lägga upp en bild från seglingen. Då har jag samtidigt en fråga till er. Vad är bäst - att lägga upp bilder lite då och då, eller lägga upp en massa bilder i ett och samma inlägg? Svara i kommentarer!


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

/Elin

Experiment

Sedan lunch så har jag hunnit fota lite. Med hjälp av fototidningen jag fick igår så har jag vågat mig på att ställa in egna bländarvärden, slutartider, ISO-värden och exponeringskompensation. Jag kan så mycket som säga att jag gillar att exprimentera! Men lite surt känns det när bilderna inte blir som man har tänkt sig, eller man inte har sådana objekt som man skulle vilja prova sina inställningar på. Så känns det på något sätt alltid. Antingen har man inte utrustningen till det man skulle vilja fota för att det ska bli ett bra resultat, eller så misslackas man med inställningarna. Men nu känns det som om jag är på väg upp från den svackan! Underbart, säg jag bara. Men faktum är att bilderna såg sämre ut på kamerans skärm än vad de gör på datorn. I vnliga fall är det tvärtom. Därför ska ni få en bild hade jag tänkt. :)


Canon EOS 1000D
EF-S 18-55mm

/Elin


Törnrosa

Fotad i Ungern. 30 sekunders slutartid :P
Idag fyller mami år, grattis till henne! Snart kommer några släktingar och då blir det fika. Nu ska lillkusinen fixa mitt hår (aj) och så ska vi titta på Törnrosa.
/Felicia

Lunch

I brist på saker att göra och för att inte bli utråkad medan jag väntar på att pastvattnet så slänger jag in ett snabbt inlägg under tiden.

På förmiddagen idag så har jag bakat chokladmuffins med moccafrosting. Anledning till det är att ikväll ska vi fira min syster som fyllde år igår. Varför vi inte firade henne igår? Hon hade träning och ville absolut gå på den, så vi sköt upp allt en dag. Så ikväll kommer hon överraskas med muffins med ett stort L gjort av strössel.

Just nu så håller jag alltså på att kokar pasta till min lunch, vilken kommer bestå av pasta (såklart), lufttorkad skinka och röd pesto. En riktig italiensk måltid alltså! Därför passar det att avsluta med ett ciao!

/Elin 

Hemma efter en veckas segling

Tjenixen!
Är hemma nu, kom i tisdags. Planerna var att stanna en vecka till, men väderprognosen visade bara regn. Jag hade i alla fall jätteroligt med Elin, trots halvbra väder. En av de roligaste sakerna var att tvätta håret i +16 grader, det blåste kuling och var väldigt kallt. Så vi hoppade i och försökte skölja håret, sedan snabbt upp igen. Det är också den snabbaste hårtvättningen jag gjort i mitt liv, haha.
Idag träffade jag Romina och Isabelle, vi gick runt i affärer. Jag letade efter långärmade tröjor som inte är svarta, vita eller gråa. Lyckades hitta en för femtiolappen. Senare gick vi på bio och såg 'Bröderna Karlsson', riktigt härlig komedi som jag rekommenderar starkt! Det hände saker när man minst anar det. Dock var det svårt att veta vem som är vem eftersom det handlar om ett tvillingpar. Tvillingparet spelades av en och samma skådespelare, det var det enda negativa med filmen, haha.
Nu återstår ca en vecka av mitt sommarlov. Sedan är det tillbaka till plugget, fast inte som åtta längre, som nia. Tyvärr har jag bara tänkt på alla de roliga sakerna, som balen, åka till London och graduation. Men det är en hel del plugg och gymnasievalet. Gymnasievalet, det har jag inte ens tänkt på.
/Felicia

Ojojoj

Missade att skriva igår, och har varit seg på att skriva idag på grund av att jag har lyckats sabba min Internet explorer. Lilla jag skulle försöka installera en ny version, men det hela slutade med att jag nergraderade mig själv ett snäpp i stället. Och nu lyckas vi inte fixa det. Suck.

Igår var jag i alla fall med Nanna. Vi tog en sväng in till stan där vi tittade runt i alla butiker med reaskyltar i skylfönstrena. Förutom en übertrevlig dag med sötaste Nanna så fick jag även med mig två nagellack, en cardigan och en Garnier Eye roll-on. Nagellacken är jag jättenöjd med, så även koftan. När det gäller eye roll-onen så är jag inte säker än. Det kan mycket väl vara en sådan där sak som bara hjälper på 1 av 100, men jag kände att det kunde vara kul att testa. Någon som redan har den som kan berätta om den är bra eller inte? Syftet med den är i alla fall att ta bort påsar under ögonen och mörka ringar, med hjälp av koffein och antioxidanter. Hittills har jag inte märkt någon skillnad...

Denna dag började med tidig väckning och sång för min äldsta syster. Hon blir nu ännu äldre, hela 11 år. (Stort grattis till henne!) Hon blev jätteglad för sina presenter, och jag och min yngsta syrra fick också varsitt paket (mest för att min yngsta syrra inte skulle bli avundsjuk). I mitt paket hittade jag en tidning vid namn FotoGuiden! En tidning där de förklarar grundinställningar på ren svenska så att man förstår, och kreativa tips - en väg till bättre bilder helt enkelt! Så vi får hoppas att det syns på mina bilder i fortsättningen också.   


De två närmast är nyköpta: Depend nail serum; Depend Powerflex nail strengthener.





Avslutar inlägget med ett stort grattis till min lillasyster som nu är stor, och ett hejdå!

/Elin

Under den senaste veckan har jag:

  • Badat i +18 grader

 

  • Badat i +16 grader

 

  • Tvättat håret i +16 grader

 

  • Tappat ena badtoffeln över bord (den överlevde, dock)

 

  • Slagit i huvudet i allt möjligt (och omöjligt)

 

  • Haft galet roligt

Här har ni även en bild som tagits under resan, en av dem som jag själv är mest nöjd med. Fler kommer att hamna på bloggen senare.



Ska även passa på att säga ett stort grattis till mormor som fyller år idag!
Hejdå,
/Elin

 


Återupplivad

Efter en vecka på sjön är jag nu hemma igen! Vi kom alltså iväg, tillslut, vilket jag är otroligt glad över! En sammanfattning över vad som gjorts och fotats kommer senare ikväll. Nu måste jag göra ett träningspass, vilket jag inte har kunnat göra på en vecka. Ciao!

/Elin

bloglovin
RSS 2.0