Senaste teckningen

Här är min senaste teckning. Började med att rita av Marilyn Monroe, men sen ångrade jag mig och hade den som mall. Bilden är lite brusig på grund av scannern, men jag vet inte hur man fixar det, haha. Alldeles för många fettfläckar, måste bli bättre på att tvätta händerna innan jag ritar. Men nu ska jag äta middag, sedan väntar plugg!

Let's make love

"Friends are those rare people who ask how you are and then wait for the answer."
En av de mest klockrena quotes jag har läst! Idag kom förresten morfar förbi med en ny skrivare, ska prova scannern sen, då kan jag visa några teckningar, om det blir bra :) nu väntar hemkunskap!

Weheartit

Immagini del profilo223.365 | Flickr – Compartilhamento de fotos!Believe.
Har väl inte varit en toppendag, stress och somnade sent igår kväll. Vill väl mest att dagen ska ta slut och att en ny dag ska ta fart! :) Men nu ska jag gå och lägga mig, har läsläxa så ska läsa lite i "Gömda".

Sign


Snödroppe


I miss you more, whenever I think about you

destroy everything you touchOh La Lá ~
Weheartit.
Har suttit med en uppsats hela dagen, HELA dagen. Morgondagen ser likadan ut... kommer känna mig otroligt lättad när jag mejlat iväg den imorgon kväll. Hoppas på att jag får ett bra resultat efter allt slit. Hela familjen var i alla fall och shoppade idag. Eller ja, låtsaspappa avskyr klädaffärer så han gick till en musikaffär, haha. Men jag hittade tre plagg, mamma tyckte jag skulle köpa alla tre plaggen. Tänkte kanske visa de imorgon, annars måndag :)

Dripp-dropp

Jag tog mig faktiskt ut och fotade bara för er skull! Har varit så kass på att uppdatera på sista tiden, så här är min ursäkt. Självklart är det skolan som är orsaken.

Andrum

Bild från morbrors 50- års fest.
Vilken dålig dag- började med att jag somnade sent igår kväll och vaknade jättetidigt. Skrev klart mitt teknikprojekt på morgonen, men Word och min dator ville absolut inte samarbeta. Nu är i alla fall skoldagen över, ska skriva på ett viktigt historia projekt. Sen är det slut på skolarbeten på ett tag, innan den sista ruschen!

New clothes

Tröja från H&M 99:-

Linne från Gina Tricot 99:-

Tycker egentligen inte om att fota mig själv när jag har nya kläder på. Eller alltså, jag vet inte vad jag ska göra med händerna, var jag ska kolla osv. Haha, i-landsproblem. Intervjun gick väl... okej. Haha, gjorde några tabbar som jag bara försöker glömma. Hade utvecklingssamtal också, det gick väldigt bra och jag är nöjd. Nu ska jag titta klart på Gilmore girls, sen ska jag sova!

Imorgon gäller det!

Det går inte att ladda upp bilder? Konstigt... Jag är ingen höjdare på datorer heller, så jag ska nog inte ens försöka ta reda på varför. Imorgon är det utvecklingssamtal, sista. Jag har bokat med flera olika lärare, så jag kommer vara där från typ 8.30 till 11.00, hahaha. Vi har två dagar med bara utvecklingssamtal, så har man inte samtal är man ledig. Vilket innebär att jag var ledig idag! Jobbade på portfoliot hela dagen, på eftermiddagen blev jag äntligen klar. Imorgon är det intervju, nervös? Om jag är. Jag hör av mig efter intervjun!

Imagination results in creation

Ibland så vill man ha så mycket men vill inte alls slösa pengar på det. Då får man vara lite kreativ, ta det man har och hitta på något eget. Jag har aldrig varit så jättemycket för smycken, men ibland så får jag riktiga kickar eller så vet jag att "just till den tröjan skulle ett sånt armband passa perfekt". Då är det ännu bättre att ens mamma har sparat massa träpärlor som man kan göra en massa kreativa saker av. Tummen upp för hemmagjorda saker!

Marilyn Monroe

Bild härifrån.
Denna bild ska jag börja rita av. Tänkte börja nu, innan jag börjar plugga. Kanske blir lite 'work in progress' bilder :) i eftermiddag ska jag och Elin ses, dela ut New Body beställningar och shoppa lite. Vi ska cykla också, första gången för i år!

Can't deny it, can't pretend

Det jag inte ville skulle hända, hände. Jag har en förkyldning på gång, just nu också! Det är jättemycket i skolan, samtidigt som portfoliot ska göras klart och 100 andra saker (känns det som i alla fall). När jag är så stressad är inte inspirationen på topp heller... har ett stort historiaprojekt som ska in på fredag, kämpar på! Jobbade idag, är helt slut nu. Ikväll ska jag bara ta det lugnt och äta kakoooor :)

Shape


Lovely life

Jag älskar verkligen Andy Warhols konst. Really, I do. Dagen idag var i alla fall riktigt bra, bättre än på väldigt länge :) fick sova ut lite, beröm från en lärare, lekar på idrotten, fått höra att bildläraren sagt att jag är en naturbegåvning bl.a. En lika bra dag imorgon tackar jag inte nej till ;) inget prov heller, bara ett läxförhör. Blev förhörd av lillasyster och fick alla rätt. Lovely life.

Stress stress stress

Hade nationella idag, usch och fy. Har jättejättemycket i skolan, så ni kommer nog inte få något seriöst inlägg från mig på ett tag :( har massa bilder som ska redigeras, mormor ville ha porträttbilder. Det har jag inte heller gjort. Nu ska jag sova i alla fall, imorgon ska jag upp tidigt, missar min sovmorgon så jag kan jobba med portfoliot. På tisdag gäller det...


Turn silver into gold


School's out

Just Breathe내가 서울로 데려가Foto di `·. ̧ ̧.· ́ ́ ̄`··._.· ιL_мΘиDΘ_DєLLє_ғ∂VσLє`·. ̧ ̧.· ́ ́ ̄`··._.· - P h o t o s ♥
Från weheartit.

Har nationella imorgon, i kemi. Har en känsla av att det inte kommer gå så bra, främst för att NO inte är min starka sida. Vi fick även våra rapporter inför utvecklingssamtalen, jag får alltid kommentaren "var mer aktiv på lektionerna", men den här gången fick jag bara det i typ två ämnen. Det är den enda kritik jag fått, när den kritiken är borta är bara positiva saker! Så det är en glad Felicia idag :) Har förresten en grym fotoidé på gång, vill dock inte avslöja något ännu. Får se om jag hinner i helgen, på fredag måste jag plugga hela eftermiddagen. På lördag jobbar jag från 11-15 och på söndag ska jag och Alexandra ev. ses för att plugga...

Colors are not just colors, they are emotions, feelings and happiness

What's happening?Juh's JewelPet Rocks and Other Things
Oj, vad jag har uppdaterat dåligt. Skolan, som vanligt. Nu är det sista ruschen med portfoliot inför intagningsprovet till gymnasiet. Har fått datum och tid för alla skolor, nästa tisdag gäller det. Alexandra har lovat att ställa upp, som support. Sitter just nu och skriver på en uppsats som en av skolorna ska ha. Man ska skriva om en konstnär och analysera ett konstverk av konstnären, haha. Jag valde Andy Warhol, älskar hans konst! Har dock inte valt konstverk ännu... måste hitta något som är hyfsat enkelt att skriva om. Men jag ska nog sluta skriva för idag, börjar 8.15 imorgon -.-

The day after yesterday



Ett stort tack till alla grattis och de personer som gjorde min födelsedag värd att minnas!
Förutom att få tillbringa dagen med de som står mig närmast så fick jag även en massa härliga presenter. Eftersom dagen gått åt till träning, plugg, bloggdesign och liknande så har jag inte hunnit fota de saker jag fick. Så det lär väl komma någon gång under veckan. Får se när det blir, för jag har fullt upp större delen av veckan. Men jag fick ett nytt kameraobjektiv (kommer köpas i NY så jag har dte inte riktigt än), US dollars, böcker, handdukar, fotoramar (bland annat en med ett väldigt fint kort i!) och ett örngott. Så jag är mer än nöjd!

Just nu så sitter jag och lyssnar på Lykke Li. Hennes låtar är så fulla av inspiration att jag bara vill fota! Problemet är att jag inte vet vad. Jag vill fota bilder som uttrycker känslor, starka känslor, men jag vet inte hur jag ska uttrycka mig. Får ta och fundera på det några minuter tror jag.


Vi har ett födelsedagsbarn!

Idag är det min kära vän Elins födelsedag :) ska till henne ikväll och fira. Ikväll ska även morbror ha 50- års fest, ska fira honom lite, sen vidare hem till Elin. Vill ändå inte vara där halva natten med berusade vuxna och skrikande småbarn, haha. Nej, då är jag hellre hos Elin och firar henne! Nu ska jag städa, packa och plugga. Ska äta kex som jag har kvar från gårdagen, som spenderades hos Alexandra. Ännu en gång, grattis Elin!

16 år

När det här inlägget publiceras har jag funnits på denna jord i exakt 16 år. Ganska otroligt om man tänker efter, eller hur? Det är ännu mer otroligt om man tänker på allt man har hunnit med under dessa år, allt man kommer ihåg - alla underbara minnen man har. Människans hjärna är fantastisk.
Visste ni att åren innan detta har jag inte vetat vilken tid på dygnet jag föddes. Jag fick veta det i år. Så då var det ganska självklart att i år skulle jag vara vaken den minuten som jag föddes. Bara för att veta att då har jag levat i 16 år.
16 år. Det är ju ingen speciell åldersgräns man passerar då. Jo, man får börja övningsköra. Men då är ju 15 och 18 år lite större. Men 16 är också året då man lämnar grundskolan och börjar bestämma mer över sin framtid. Man får mer frihet. Det är nu man måste börja ta ordentligt med ansvar. Läskigt? Ja. Roligt? Ja. Jag gillar det här med att växa upp. Om någr år lär väl det ändras. Men just nu njuter jag av det.

Countdown

Mindre än två dagar kvar nu. Jag är snart 16 år. Det innebär att jag får börja övningsköra. Hur det nu kommer gå... Om två dagar så är det även min älskade kameras födelsedag. Då har jag haft den i exakt ett år. Otroligt va? Därför tänkte jag även bjuda er på en av de första bilderna jag tog med den. Enjoy!
Nyredigerad. Sjunde bilden jag tog.



Pretty pretty please

Tumblr_lhkcaie1jc1qajjdco1_500_large
we♥it
Jag är ledig idag, igen! Det är av en speciell anledning, Ebbas begravning är idag. Jag ska dock inte gå, jag kände henne inte, vi var mer "bekanta". Men det är så många lärare och elever som vill gå så vi är lediga. Jag ska plugga inför historiaprovet imorgon och jobba på portfoliot. Har fått hem brev från alla skolor nu, tider osv. när jag ska dit. På en skola ska jag göra intervju, nervöst! Tänk att jag tog bort foto för det gymnasiet, där är det bara bild och fyra veckor foto i tvåan. Men vet ni vad, jag ska läsa Ensemble 1 i trean :D

The times that we had I'll keep like a photograph

Emil, som fyller 8 år i sommar! En kanin blir oftast inte äldre än 7-9 år :/ han är ungefär 90 "människoår".

Idag är jag ledig! Woho! Eller ja, ledig och ledig. Det är studiedag. Jag ska faktiskt plugga, prov på onsdag. Ska klippa mig idag också, ska kapa luggen lite och topparna. Tänkte spara så mycket som möjligt av hårets längd, vill ha långt hår till balen :) morfars sambo har min balklänning som hon ska sy lite, sedan kommer den sitta perfekt!

Före och efter

Tanken bakom fotograferingen: Från början var det enbart att jag behövde en ny profilbild till facebook, haha. Så det var till att rigga upp stativet, riva bort all skit som ligger på golvet där jag brukar ha min lilla ministudio (vit vägg, stol och golvlampa om det är kasst ljus) och rulla upp rullgardinerna för att få in ljus. Har alltid lika problem med att få in fokuset rätt (stör mig på AF eftersom det är så långsamt ibland!) så den här gången fick det bli en fotografering där allting är ur fokus! (Lite ironiskt med tanke på mitt tips-inlägg där jag pratade om annorlunda fokusering och vinkel - haha!) Här är i alla fall fotoresultatet och redigeringsresultatet!
Detta har jag gjort:

  • Ljusat upp bilden ordentligt i Camera Raw
  • Markerat ögonen och skapat ett nytt lager (intensitet/kontrast) för att få tydligare ögon
  • Ljusat upp bilden genom att måla med vitt på den och sedan ändra på opaciteten
  • Konverterat bilden till svart-vitt med hjälp av övertoningskartan (gradient map)
Har ni frågor om mer exakt hur jag gjorde är det bara att kommentera!



Jag förstår inte vart dagarna tar vägen!

Planerna för mitt sportlov var så tydliga tyckte jag - gör allt det som du brukar vilja göra men som du inte hinner med i vanliga fall. Faktum var att jag hade massor av saker att göra, däribland städa rummet (något som man vill göra, inte har lust till men är glad att man gjorde när man väl är klar) och vara lite duktigare på att blogga. Jag var helsäker på att blogglusten skulle komma susande så fort jag satte mig vid datorn men så har det inte blivit. Helt otroligt nog så har jag knappt gjort hälften av alla de saker jag ville göra.

Att jag var sjuk de tre första dagarna av lovet kanske har något med det hela att göra? Det tog liksom luften ur hela lovet. Sedan så har jag ju gått runt och snörvlat, hostat och drogat halstabletter resten av lovet. Så nej, enligt mig är lovet inte slut. Jag var inte skoltrött innan lovet - nu, efter lovet, är jag det. Snacka om misslyckat!

Nu ikväll så ska jag fixa lite småsaker som jag velat göra under lovet. Så fort jag skickat iväg detta inlägg så ska jag knåpa ihop ett redigeringsinlägg med före- och efterbild och sedan så ska jag börja på en ny design. Har tröttnat något fantastiskt på den gamla designen! Det är ju liksom inte vinter längre?

Ett annat bevis på att det inte är vinter längre är att det är min födelsedag om sex dagar! Så idag har jag suttit och letat, jämfört och skrivit ner bland annat kameraobjektiv som ska stå på önskelistan. Något som jag hoppas blir klart ikväll. Så att det inte ligger över mig under veckan.

Nu ska jag skriva nästa inlägg! See ya!


Photoshoptips

Ser ni det svarta strecket uppe i högra hörnet? Det är en sladd, som jag vill få bort. Det är ett störande objekt i bilden.
Det kan man klona bort. Börja med att trycka på Patch Tool eller Klonstämpel (osäker vad det heter på svenska).
Markera det område du vill klona bort.
Dra det du markerat mot något i bakgrunden så försvinner det du markerat. Dra inte för långt bort, precis bredvid. Annars blir det olika nyanser eller fläckar, vilket inte alltid är så fint.
Resultatet. Jag gjorde inte så noga så det är lite fläckigt, men det är betydligt bättre än innan!

Jobba, plugga, vila

Slutade jobbet för ungefär en timme sedan. Det var kul, men stressigt ibland. Det blir ännu stressigare när man inte riktigt hittar och kan, men man lär sig ju. Har ont i fötterna, har knappt suttit på 6,5 timmar. Nu ska jag plugga lite, sedan blir det mys med familjen framför TV:n!

The sun is shining, what a lovely day

Igår var jag ute och fotade med Amelie, så nu har jag massor bilder att redigera! Jag var på mattesupport i skolan, skönt att få det gjort. Senare var jag på bio med Elin, premiär för 3D! ;) Nu måste jag gå och lägga mig, ska upp tidigt imorgon för att jobba. Storasyster och hennes kille kommer och hämtar mig 8.45, ouch! Men jobb är inte fel, det blir kul.

Tips: egen fotostudio

Såhär såg det ut när jag fotade lillasyster. Jag fäste ett vitt lakan mellan toppen på en bokhylla och några böcker, det är viktigt att lakanet inte har några veck, bakgrunden ska vara så "ren" som möjligt. Sedan tog jag en vanlig lampa och ställde den där jag ville ha den. Har man ingen reflexskärm kan man ta två lampor. Det kan dock bli för ljust då, så då kan man behöva täcka över lamporna med ett lite tunnare tyg så ljuset blir dämpat. Stå gärna nära ett fönster så ljuset blir neutralt, undvik taklampa!
Hoppas det var till lite hjälp :)

I can honestly say you've been on my mind, since I woke up today

Tumblr_lew43zocmq1qcw6i8o1_500_large
Alla positiva kommentarer har kommit tillbaka! Känns riktigt roligt, tror inte vi har fått en enda negativ kommentar någonsin. Idag är det i alla fall plugg och läxor som måste prioriteras. Skulle gärna träffa någon kompis i eftermiddag... vi får se vad jag hittar på! Juste, jag försökte få ihop något fototips, men jag har ingen aning om vad jag ska tipsa om. Om ni har idéer, tell me!

Tips: Hitta nya vinklar och annorlunda fokus

De första bilder en person tar är alltid lika enkla. Föremålet man fotograferar ligger platt framför en eller människan står rakt uppochner någon meter framför en och fokuset är mitt i. Det är inget fel med det, men ska man utvecklas måste man hitta nya varitaioner av att ta bilder på samma saker. Du kan röra dig, föremålet/personen kan röra på sig. Ställ dig bredvid saker och försök hitta ny perspektiv! Bilderna blir så mycket mer levande!
Exempel 1:



Kommentar: Bild som är hyfsat rakt på och ingen speciell vinkel. Fokuset (röda ringen) ligger på själva urverket. En vanlig bild.
Exempel 2:



Kommentar: Ny, mer intressant vinkel. Fokuset fortfarande på urtavlan. Mer djup i bilden tack vare den nya vinkeln.
Exempel 3:

Kommentar: Ny, bättre vinkel och ny placering av fokuset. Dåligt fokuserat dock.
Exempel 4:



Kommentar: Bra vinkel, bra fokus och bra fokusering!
(Ber om ursäkt för bildernas dåliga kvalité. Ljuset i mitt rum är inte det bästa!)



Young and Restless


Visste ni att det är min mattelärare i sexan och åttan som sjunger? :)

Det är ju nästan sommar ute! Om man går ut, blundar, känner solens varma strålar mot huden... så kan man en liiiiten stund (innan man fryser till is) känna att våren är på väg. När man sedan öppnar ögonen igen så ser man sanningen... snön. Familjen har börjat fundera på vad vi ska göra i sommar. Jag vill åka på charterresa och bara vila upp mig, efter stressen i skolan och innan stressen på gymnasiet. Men min familj vill inte samma sak, de vill någonstans där man kan upptäcka och går upp klockan sju på morgonen (sjukt!) för att upptäcka saker. En annan vill åtminstone ha sovmorgon till nio! Om det blir Ungern igen, vet jag inte om jag vill följa med. Jo, jag vill träffa släkten... det är ju nästan mitt andra hem, eller vad man säger. Men ska vi åka bil dit, då är jag osäker. Det var kul en gång, men jag orkar inte bila i två dagar för att komma dit, sedan två dagar för att komma hem. Nu måste jag plugga, dumma matte! :(

Fler tips?

Tumblr_lhdxxwucem1qebrgro1_500_large
weheartit.

Det verkade vara många som gillade fototipset i förra inlägget? Kanske borde göra fler liknande inlägg, jag vet dock inte riktigt vad jag ska tipsa om. Jag kanske kan försöka få ihop en liten video ikväll, låter ganska otroligt att det skulle hända men jag kan försöka! Kanske ett Photoshop tips? Vad vill ni se/läsa?

bloglovin
RSS 2.0