Tips: Reflexskärm


Utan reflexskärm.

Med reflexskärm.

Igår när jag fotade lillasyster tog jag två (nästan) likadana bilder, för att visa hur bra en reflexskärm är! Dock spärrade hon upp ögonen rejält, men många fula skuggor försvinner. Jag skulle dock velat ha en vit och en större. På bilden använde jag en reflexskärm i silver. Ett tips till er som vill få era bilder bättre. De är inte bara till för porträtt, de är perfekta vad du än ska fota och vill slippa fula skuggor!

Sunday, fun day. No time for rushin'

Bw,alternative,portrait,photography,portrait,black,,,white,photo-4cc0c0e7c6bf6f98728cd2e977a6f3c3_h_large
we♥it

Idag har jag haft en spa dag, typ. Började med att äta en ordentlig frukost, träna på cross trainern, duscha, hårinpackning, fixat naglarna mm. Riktigt skönt! Nu ska jag bara hitta något att ha på mig ikväll, ska hem till Amelie som fyller 16 idag! Fotade lillasyster igår också, hinner jag ska jag redigera de i Photoshop, så till kvällen kanske ni får se ett resultat :)

Atjoo!

När jag vaknade imorse hade jag ingen röst. Har haft ordentligt ont i halsen sedan i torsdags och det blir knappast bättre. Det är en av anledningarna till att jag inte har skrivit. En andra anledning är att jag har haft mycket läxor. Lärarna valde att spara alla prov och inlämningar till precis innan lovet. Smart där! Nu ska jag snyta mig, tjosan!

Laga mat

Minns ni att jag lagade mat förra veckan? Det var en hemkunskapsläxa, nu ska ni äntligen få se maten!

Förrätt: Avokado med rensteksröra och pepparrot.

Varmrätt: Italiensk biff med klyftpotatis, tomatsås och grönsaker.

Efterrätt: Kladdkaka med grädde och hallon.

Jobb!


Ja, då var det sportlov :) jag är allmänt glad idag. Dagen började inte så bra, fick stressa till skolan. Men efter svenskan, då vi hade debatter, blev jag glad. Debatten gick mycket bättre än jag förväntat mig! Min grupp (mot dödshjälp) vann! Så vi lyckades i alla fall övertyga klassen :D på SO:n var det läxförhör, det gick också jättebra, även spanskan där det var dialoger (improvisation) inför hela klassen. När jag kom hem fick jag god mat och guess what? Jag har fått jobb! Eller, mer provjobb kanske. Nästa lördag är det i alla fall, jag är nervös redan nu. Får inte tabba mig...

Oh, Thursday

Idag hände en rätt rolig sak, på NO labben var vi i datasalen. Vi ska påbörja ett projekt om teknik. Man ska skriva om något och dess utveckling. Svårt att förklara, men jag ska skriva om kameran :) det ska faktiskt bli riktigt intressant, eftersom jag är så intresserad av foto. Igår lämnade jag även in min gymnasieansökan till skolans SYV. Jag kan inte ändra mig längre (förutom i maj), men jag känner mig nöjd med mitt val. Beslutet var riktigt svårt, det stod mellan två skolor. Men nu är det inlämnat, känner mig trygg också eftersom många av mina kompisar ska dit. De ska dock inte till samma linje, så vi hamnar inte i samma klass. Ärligt så tror jag det är bra, jag vet att de finns på skolan, men skulle vi gå i samma klass skulle jag antagligen hänga med de hela tiden. Så det blir perfekt! Lilla jag är den enda som ska till estet. Kan förstå mina kompisar ändå, esteter är en klass för sig... de är lite speciella, det är bara så.

Nu väntar plugg...

Kärlek

Kärlek till barndom asså! Har precis återupptäckt Trolles trafikskola, tror jag uppskattar den mer nu än då. Så otroligt roligt! Det är en gammal "kasettradio" som det kallas. Alltså, det var kasettband som man fick hem på posten om man var med i Trolles trafikklubb. Om ni vill lyssna är det bara att söka på youtube eller på Michael B. Tretow på spotify. Enjoy!

Self portrait


Självporträtt. Fotad med Sony a230, 18-55 mm objektiv, redigerad i Photoshop.

I'm not perfect, not you either


I'm not perfect. You're not perfect. But two people can be perfect together, perfect for each other.

Plugg + plugg + plugg = 3plugg

Om en vecka är det sportlov. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtar dit, för det gör jag verkligen. Den här veckan ska allt göras klart. Vi har NO-prov och NO-uppsats som ska in - på samma dag! - sidor i SO att läsa, några sidor engelsk grammatik, läxförhör i musiken och franskaprov med tjugo olika verb bland annat - i samtliga tempus! Huvudvärk? Jajamensan!

Kemiprov, nej tack!

Kemiprov imorgon, jag pluggar för fullt och har ont i huvudet. Det kan nog bli IG på provet, så illa är det! Min dator är i alla fall tillbaka, men den är helt tömd så jag har inga bilder. Jag har i alla fall Photoshop nu, så lite redigering ska jag nog hinna med imorgon :)

Det här har jag gjort idag:

- Gjort engelska läxan; vi ska casta Romeo och Juliet.
- Pluggat till kemiprovet
- Kollat på Gilmore Girls
- Varit med lillkusin som kom över
- Sålt New Body med Maria
- Lyssnat jättemycket på Breakaway av Kelly Clarkson
- Haft en bra söndag!

Nu ska jag:

- Solsidan
- Time out
- Bli förhörd i kemi under pauserna
- Sova!

Me and my guitar

Tumblr_lgu5iv7idw1qg38c3o1_500_large
we♥it

Jag älskar lördagar. Ledighet. Var i centrum och kollade kläder med Elin. Köpte ett par mjukisbyxor och godis. Godiset proppade jag i mig så duktigt så fort jag kom hem. Ikväll vill jag hyra en film, jag vill inte se Melodifestivalen. Det kommer antagligen sluta med att jag sitter på mitt rum och ritar med musik på hög volym :P Min morbror har min dator just nu, den ska tömmas. Så allt kommer försvinna, nu hoppas jag att allt jag vill ha kvar är sparat! När jag får tillbaka den kommer jag ha både Photoshop och kanske en snabbare dator :) bra va?

Give it back now or never


My fault!

Hej och hå, vilken dålig uppdatering. Det är skolan som tagit all tid, verkligen! Jag behöver mer tid just nu. Det är skolarbete, ett portfolio som jag ska ha till bildlinjen för gymnasiet, massor med support lektioner i skolan osv. Idag lagade jag middag till hela familjen, hemkunskapsläxa. Minns ni när Elin gjorde det? Jag ska försöka vara lika duktig och lägga in bilder imorgon :) då ska jag även få mitt Photoshop fixat! Nu ska jag sova, ciao.
Jag kände inte dig, men jag såg dig många gånger. Du var en bra människa, jag tänker på dig.
R.I.P Ebba



Montage

She sat in the window, watching the world go by.
She wasn't in it, but she lived.
She lived her own life, lived in her own dreams.
She was the only one who really truly lived.



I wish life's a dream, then my imagination's the limit


I can't decide

Andra illustrationen på två dagar, ojoj...

Jag känner att jag är inne i en period där jag inte vet hur jag ska uttrycka mig. Jag uttrycker mig bäst i skrivandet, men det tar för lång tid och tid har jag inte. Foto älskar jag också, men de idéer jag har lyckas jag aldrig förverkliga. Ritandet är roligt, men inte lika roligt när det inte blir som man vill, så därför händer det väldigt sällan att jag målar. Så, det senaste jag har upptäckt är att illustrera saker i PS.Jätteroligt att leka med lager, opacitet, skuggor och olika penslar. Dessutom är det jätteenkelt att sudda när det blir fel. Inte om det blir fel, utan när det blir fel, haha. Så vi får se hur det blir med det i fortsättningen. :)

Studiedag!

LEDIG! Jag ska in till stan med Maria och besöka ett gymnasium, kanske tar med kameran och fotar lite bilder på Stockholm. Jag är bara så feg så jag vågar inte ta med min kamera utan en vuxen som är med. Tyvärr betyder den här dagen också studiedag... suck.

Alla hjärtans-dag

Snabb illustration i PS

Säger man glad alla hjärtans-dag eller vad säger man? I alla fall så önskar jag er en fortsatt trevlig och kärleksfull kväll!

Valentine's Day

Ljuset är inte bra...
Måndag, den var väl sådär. En sak var riktigt bra- jag fick MVG i slutbetyg i religion! Vill egentligen inte skriva om mina betyg officielt, men det var verkligen något som gjorde dagen så mycket bättre. Har fikat bulle med familjen eftersom det är Valentine's Day. Nu ska jag kolla på Klass 9A :) Sorgligt att det finns elever som kan så lite!

Hem till morfar

Söndag, skola imorgon. Både bra och dåligt, skolan är rätt kul. Inte att plugga, det är väl inte jätteroligt. Men det händer alltid så roliga saker runtomkring mig. Idag har jag och Maria gjort ett försök att sälja New Body till Polenresan. Vi började halv två och slutade vid fem, då hade vi sålt ett paket var... :/ Nu ska vi hem till morfar på en fika, sen blir det solsidan!

Snabb lördag

Dagar går som snabbast när de är fyllda med aktiviteter. Idag har/ska jag:
  • I princip bestämt mig för vilket gymnasium jag ska välja som förstahandsval
  • Handlat födelsedagspresent till en vän
  • Träna
  • Iväg på födelsedagsmiddag
NAJS!



Listen

Känns som att jag håller på att bli förkyld, usch. Men det är ju typiskt mig, lagom till lovet! ;) Idag måste jag skriva klart mitt debattinlägg och en labb rapport. Ska kanske hitta på nåt med Elin också, shoppingdag och fika kanske?

Till min vän...

Titta vad kreativa lilla jag har gjort! Ramade in födelsedagskortet jag fick av Elin, färdig att hängas upp. Under dagen har jag inte gjort mycket, bara vilat. Fotat självporträtt, städat och hämtat min kemibok. Ikväll ska jag göra en kladdkaka och så ska jag försöka få med hela familjen att se "Did you hear about the Morgans", sjukt bra film :)

Jag glömde...?





Är det en ursäkt
när man har så mycket annat att göra? Är det okej att bara glömma? Nu syftar jag i och för sig på bloggen och inget allvarligare, men är det okej att bara glömma bort? För min del så beror det på hur stort det man glömt är och hur ofta man glömmer. I något läge får man helt enkelt se till att skärpa sig!
Anledningen till att jag glömt bloggen är att det är mycket nu. Jag vet inte hur ofta jag har skrivit det som ursäkt här på bloggen, men när man går i skolan så är det mycket hela tiden och det blir inte mindre för att man spelar fotboll också.
Igår så lagade jag mat i princip hela eftermiddagen. Jag bakade bröd, gjorde dressing, sallad, kokade pasta och grillade kyckling (i ugnen). Blev jättenöjd vilket var bra eftersom det var till ett matintyg till HK:n. Bilder finns längst upp i inlägget. :)

I'm awesome

Idag var/är det idrottsdag, började med tennis på morgonen. På grund av snöovädret ställs alla bussar in och jag fick slippa badminton :D lite synd, skulle varit roligt... men då kan jag städa, plugga och baka! Skulle gärna krypa ner under en filt, äta kladdkaka och kolla på en film. Måste dock ut i snöstormen och gå till skolan för att hämta min kemibok som jag lyckades glömma igår...

And I don't mind

Vrid på huvudet...
Är inte bilden på mig och Elin klockren!?
Nationella imorgon igen, jag längtar inte. Speciellt inte när läraren inte säger någonting, mina lärare är så himla hemlighetsfulla hela tiden. Nu ska jag skriva på en debattartikel, ska på svenska support imorgon och få hjälp med den. Debattartiklar och jag funkar inget vidare. Det var dock jäääääättekul på bilden och gjorde bra ifrån mig på läxan om bildhistoria! :)

We will never be...

Nationella gick dåligt, tyvärr. Jag nöjer mig med G. Imorgon börjar jag halv tio (HAPPY!) och slutar vid tre. Håller på att rita men måste avsluta nu... kan aldrig sluta när jag väl börjat! :(

It's going to be alright

Från kusins innebandymatch. De förlorade med 10-3 eller nåt? Haha.
Imorgon gäller det, 08.45 ska jag sitta i Study Center i skolan, klockan 09:00 börjar vi skriva proven. Jag är nervös, vi har gjort ett nationellt prov från 2007, det gick inte jättebra kan man säga. Men jag ska göra mitt bästa, likaså på alla andra prov. Något jag inte är nervös för är de engelska nationella, vi har gjort många från tidigare år och alla har varit lätta. Inte så konstigt kanske? Jag ska i alla fall ha med mig vindruvor och en flaska vatten, det klarar jag mig på. Det är värre på torsdag, där vi ska sitta när inne i typ 160 minuter, om jag minns rätt. Skriva en uppsats, det blir jobbigt!

Nationella prov



Imorgon halv nio kommer hela landets nior göra Nationella prov - Svenska A.
Otroligt nog är jag inte spänd, nervös eller orolig. Vet inte om det är positivt eller inte. Men jag tror att jag kommer vara ordentligt nervös när jag väl sitter där och roven delas ut. Vill bara att alla Nationella prov ska vara över!

Colours

Färgade håret idag! Dte slog mig för några veckor sedan att jag ville färga håret. Lite mörkare brunt och med en nyans av rött. Så efter mycket fram och tillbaka om vem som skulle göra mig sällskap när jag inhandlade den, var jag skulle köpa den och när, så slog jag idag till. En Casting Crème Gloss från L'oreal Paris färgen Praline blev det. Skillnaden är inte alls stor, men håret blev lite mörkare och lite rödare - jag är jättenöjd!

Ursäkta kvalitén! Hade sämst ljus!

This weekend

Jag från förra helgen. Becca är fotograf.
Gårdagen var rolig, jag åkte hem till Alexandra där vi åt godis och fixade oss. Sedan åkte vi en rejäl omväg (hehe, fel buss) till Sara. Där blev det pizza och glass. Vi spelade spel hela kvällen. Kom hem sent och somnade runt tolv eller nåt. Idag vaknade jag och var otroligt grinig på allt och alla, så åt en god frukost med ungersk salami. Är på lite bättre humör, men jag måste plugga. Debattinlägg, "friskolor- bra eller dåligt". Jag är för friskolor :) kanske för att jag går i en, haha. Visste ni att åtta av tio föräldrar är nöjda med sitt barns friskola, men bara sex av tio föräldrar är nöjda med sitt barns kommunala skola?

Fairytales


I wanna draw!

God morgon! Hade det jättetrevligt hos Rebecca igår, idag väntar dock plugg. Det är hemskt att behöva skriva ett debattinlägg när det kliar i fingrarna. Jag vill rita! Jag skulle kunna tänka mig att sitta hela dagen och bara rita, tills jag har så ont i handen att jag knappt orkar hålla i en penna. Men nej, svenskan måste prioriteras. Ska plugga i en timme, sen tycker jag att jag förtjänar en paus och då ska jag påbörja en teckning! Ska försöka tömma datorn idag också, måste tömma allt och börja om för att Photoshop ska fungera. Ikväll ska jag hem till Sara som har fyllt år, ska dock hem till Alexandra först för att fixa oss. :)

Off to Rebecca

"You don't have to love other people, but why hate? I don't hate you. But I have to say, I don't love you. I'm disappointed, I thought you were so much better."

Nu ska jag hem till Rebecca, hennes lillebror ska ha fest så jag ställer gärna upp och hjälper till! Hörs :)

Presenter!

Enormt sudd och två ritpennor från Sara.
Ljusstake med lavenderljus till från Maria.
Presentkort på H&M från Elina.
Spagrejer från Alexia.
Puderborste från Alexandra.
Bok och nagellack från Amelie.
Ipodlurar, luktgran, P-skiva och te från Elin.
Magtröja och örhängen från Rebecca.
32 Euro till Barcelona från låtsaspappas bror med familj.
800:- från låtsaspappas föräldrar.
Kameraväska från morfar och sambo.
Blomma från morfar (suddig och åt fel håll, underbart).
1000:- och en kofta från mami och låtsaspapi.
Parfym från storasyster och hennes pojkvän.
Linne från lillasyster.
Presentkort på H&M från morbror och hans familj.
Fick även ett till presentkort på H&M från mormor och pengar från min halvsyster :) alla presenterna är underbara ♥

Time's the only thing we've got

I <3 textures



Textures

My beautiful sis.

När det gäller Photoshop upptäcker man nya saker hela tiden. Något jag länge har velat veta är hur man gör att bilder får som repor och ser slitna ut. Nu har jag alltså hittat det! Det kallas texturer och är jätteenkelt att använda sig av. Välj en textur (de är som vanliga bilder) montera den på den bild du vill ha den på och sedan är det bara till att leka lite med hur mycket som ska synas igenom med hjälp av opaciteten. Bilden ovan är tagen i december förra året och ni har redan sett den. Men tänkte att det passade bra som ett exempel på hur man kan använda sig av texturer. Den ursprungliga redigeringen hittar ni här.

Buddha



Det är sjukt att meditation ska vara så svårt!
I alla fall när jag sitter själv och försöker slappna av i hela kroppen och inte tänka på något alls. I måndags på SOn (vi håller på med Buddhism just nu) så fick vi pröva på den här träningsformen för själen. Helt underbart skönt när vår lärare läste för oss hur vi skulle göra och det var länge sedan jag var så avslappnad. Tyvärr var det bara i några minuter.

Jag prövade själv idag. Satt på mammas pilatesmatta, fyra doftljus framför mig och Enya i högtalarna. Satt i riktigt yogaställning, ni vet med korslagda ben? I alla fall, det tog ett tag innan jag började göra som jag hade hört min lärare berätta i måndags. Men väl då så började jag slappna av. Tyvärr så slappnar man av i ryggen, som då böjs och man stelnar till och får ont. Men jag satt i alla fall i tretton minuter.

Meditation är en konst som det tar ett tag att lära sig. Eller, inte ett tag - utan flera år. Så jag är bara i början. Inte för att jag tror att det här kommer hålla så länge. Men det skulle vara skönt att lära sig det här, att sitta en kvart varje dag och vara fullkomligt avslappnad. Det skulle hjälpa mycket mot stress och oro.


Inspiration

Lose Control!All my stars AlignedStep to the beat of my heart.All my stars Aligned
weheartit.

Vanlig skoldag. Behöver jobba lite matte och svenska, ligger lite efter. Har massa annat som också ska göras. I'm so sorry :(

bloglovin
RSS 2.0